Klar, parat, festival: Sommeropskrifter du kan spise i det fri
Klar, parat, festival: Sommeropskrifter du kan spise i det fri
Når vejret er godt og festivalsæsonen er over os, er der intet bedre end at hive tæppet frem og holde plænefest med dem, vi allerbedst kan li’. Og selvom det tit er de kolde drikkevarer, vi kommer efter, skal der altså også lidt godt i maven. Derfor får du her opskrifter på lækker og nem mad, der kalder på at blive spist i det fri. Velbekomme!
Antal: 6 pers. Tid: 20 min.Kartoffelsalat med bacon og grillede rødløg
Kartoffelsalat med bacon og grillede rødløg
Sådan gør du:
Skær rødløg i tynde skiver. Kom olie på en pande, og varm den op til jævn varme. Kom rødløg på panden, og svits dem i ca. 20 sekunder.
Skru ned til svag varme, og tilsæt sukker og æbleeddike. Krydr med salt og peber. Lad rødløgene simre ved svag varme i 8-10 minutter - de skal ikke tage farve, blot blive bløde og klare. Tag dem af panden, og lad dem afkøle.
Steg baconen sprød på en pande, og kom det herefter på fedtsugende papir. Bræk baconskiverne i mindre stykker.
Del de kolde, kogte kartofler i halve, og kom dem i en skål. Tilsæt rødløg, bacon og persille til kartoflerne.
Kom olivenolie, æbleeddike, spidskommen, koriander, chiliflager, salt og peber i en anden skål. Pisk det sammen til en dressing, og smag til.
Vend dressing i kartoffelsalaten. Lad gerne kartoffelsalaten trække 30 minutter inden servering.
Antal: 6 pers. Tid: 20 min.Grillede kyllingesticks
Grillede kyllingesticks
Sådan gør du:
Skær kyllingefileterne i grove tern. Kom kyllingeternene på grillpinde, og krydr dem godt på alle sider.
Varm en grill eller pande op med olie. Steg kyllingespydene til de er gyldne og tilberedte.
Antal: 12 stk. Tid: 30 min.Frittatas med laks, kartofler og spinat
Frittatas med laks, kartofler og spinat
Sådan gør du:
Skær kartoflerne i grove tern og laksen i strimler. Fordel kartoffeltern, laks og babyspinat i en muffinsplade (12 stk.) foret med muffinforme eller bagepapir.
Kom æg, cremefraiche, parmesan, salt og peber i en skål. Pisk det godt sammen med et piskeris. Hæld æggemassen over fyldet i muffinsformene.
Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter til de er faste. Vip dine frittatas ud af pladen, og lad dem afkøle.
Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.