Opskrift: Saltet karamelmousse med karamelpopcorn

Saltet karamelmousse med karamelpopcorn

Hvem siger nej til dobbelt op på karamel? Ingen! Så derfor synes vi bare, at du skal smøge ærmerne op og give dig i kast med den her søde og syndige karamelmousse med karamelpopcorn på toppen. Du kommer ikke til at fortryde det.

Antal: 4 pers. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 45 min. Hviletid: 2 timer

Det skal du bruge til karamelsauce
  • 200 g sukker
  • 4 spsk. vand
  • 80 g smør
  • 1,5 dl piskefløde
  • 3⁄4 tsk. salt
  • Det skal du bruge til karamelmousse
  • 200 g flødeost
  • 4 spsk. karamelsauce
  • 3 dl piskefløde
  • Det skal du bruge til karamelpopcorn
  • 1 pose popcorn
  • 110 g smør
  • 125 g brun farin
  • 75 g lys sirup
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • Sådan laver du karamelsauce:

    Kom sukker og vand i en gryde, og varm det op ved jævn varme. Lad det boble, til sukkeret bliver til en gyldenbrun karamel. Sukkeret vil først stivne til hvide klumper, men herefter smelte og blive brun. Pas på det ikke brænder på her.

    Tilsæt smør, og pisk indtil smørret er helt opløst. Hæld fløde i og pisk, mens det koger igennem i 1 minut.

    Tag gryden af varmen, og hæld karamelsaucen over i en skål. Krydr med salt, og lad karamelsaucen afkøle helt inden brug.

    Sådan laver du karamelmousse:

    Kom flødeost og karamel i en skål, og pisk det sammen. Pisk fløden til en blød skum, og rør den forsigtigt i flødeost-/karamelblandingen lidt ad gangen.

    Kom moussen i en sprøjtepose, og fordel moussen i serveringsglassene. Sæt dem på køl i minimum 2 timer.

    Sådan laver du karamelpopcorn:

    Fordel poppede popcorn på en bageplade med bagepapir.

    Kom smør, brun farin og sirup i en lille gryde. Varm det op ved jævn varme, og rør indtil smørret er smeltet, og sukkeret er helt opløst. Det tager ca. 3 minutter.

    Tilsæt salt og natron, og pisk indtil karamellen har fået en lys og luftigt konsistens. Det tager ca. 1 minut.

    Fordel hurtigt karamelmassen ud over popcornene på bagepladen, og bland det hele godt sammen.

    Sæt bagepladen i ovnen ved 110 grader (alm. ovn), og bag i 45 minutter. Tag bagepladen ud hvert 15. minut for at vende popcornene rundt og opdele store klumper.

    Tag bagepladen ud, og hæld popcornene over på et rent stykke bagepapir på en bagerist. Drys med ekstra salt, og afkøl dem helt.

    Opbevar i en lufttæt beholder.

    Fordel 2 spsk. karamelsauce i hvert glas med karamelmousse, og top med karamelpopcorn. Server straks.

    TIP: Det hele kan laves på forhånd, så desserten kun skal samles inden servering.

    Er der mange søde tænder hjemme hos dig? Så må du nok hellere lave dobbeltportion. God fornøjelse!

    Servér dine desserter, så de både er en fryd for øjet og den ekstra mave

    Røgfarvet cocktailglas, H&M home 59,95 / Gult Flow glas, Holmegaard/Imerco Home 149,95 / Højt glas med lav stilk, Søstrene Grene 29,80 / Glas med rattan flet, Flying Tiger Copenhagen 10,- / Lavt glas på stilk, Imerco Home 59,95 / Glas med guldprikker, Søstrene Grene 29,90 / Rosa glastallerken, Imerco Home 69,95 / Hvid tallerken med guldmønster, Imerco Home 129,95/4 stk. / Brun keramiktallerken, Thé & Idé 70,- / Orangefarvet glasskål, Imerco Home 69,95 / Glas på stilk med riller, H&M Home 59,95 / Rosafarvet vinglas, Thé & Idé 40,-

    Cocktailglas, Bolia 449,-/2 stk. / Vaniljeis, Hansens/føtex 49,95 / Chokoladeperler, Mill & Mortar/føtex 39,-

     

    Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.