Opskrift: Cremet svampesuppe
25. oktober 2021Opskrifter,Mad og drikke
Cremet svampesuppe med sprødt ostebrød. Mums!
Er det bare os, eller er det, som om at selve planlægningen af en god middag er (mindst) det halve af oplevelsen? Vi havde derfor sat en hel formiddag af til at tage i føtex og handle ind til lækkerier i slubreform. Det nemmeste er nemlig, når man kan få alt ét sted. Og i bagerafdelingen vi kunne heldigvis også snuppe en hjemmeb(r)agt baguette med til ostebrødene.
Antal: 4 pers. Arbejdstid: 30 min.
Sådan gør du:
Skær løg i fine tern, og hak hvidløg fint. Varm olien i en stor gryde. Tilsæt løg og hvidløg, og svits 1 minut. De skal ikke tage farve.
Skær svampe i skiver. Kom svampe, timian, salt og peber i gryden. Svits i ca. 3-4 minutter, til svampene begynder at væske. Kom hvidvin på, og lad det hele koge i 3 minutter.
Drys mel over svampene, og varm det godt igennem i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsæt fond og bouillonterning, og kog det hele op. Skru herefter ned til svag varme, og lad det simre i 15 minutter, til det begynder at tykne.
Kom fløde i, og varm suppen godt igennem. Smag til med salt og peber.
Skær skiver af baguetten, og gnid brødene med hvidløg. Drys parmesanost på toppen, og grill dem i ovnen i 2 minutter.
Server svampesuppen med ostebrød.
TIP: Top suppen med ristede pekannødder for ekstra knas.
Velbekomme! Og husk nu: Du må altså gerne slubre, når du spiser suppe.