Ud i naturen i påsken med Rodane rygsæk

Påskeferie ude i naturen

Foråret er fuld af helligdage, og det er en fantastisk anledning til at pakke rygsækken, trække i vandrestøvlerne og begive sig ud i den danske natur i påsken. Vandreture og overnatning i det fri giver plads til ro og fordybelse, og den friske luft og lyset giver dig fornyet energi oven på en lang og mørk vinter. Så klap computeren sammen, sluk for iPad’en og tag ud i påsken og mærk foråret springe ud, indsnus duften af muld og lyt til fuglefløjt fra en høj himmel.

Men inden du løber ud af døren, så husk at få styr på det praktiske, så du undgår ømme fødder, kolde fingre eller et bål, der bare ikke vil tændes.

Her får du et par tips, der gør dig til en sand vildmarks-mester.

Vælg det rette udstyr

Hvis ikke udstyret er i orden, bliver din tur det heller ikke. Sørg for at vælge et par vandtætte vandrestøvler med god støtte, en ergonomisk rygsæk der støtter på hoften, så du ikke får ømme skuldre, vandafvisende overtøj samt en sovepose, der kan klare de kølige nætter. Så er du godt rustet til det skiftende danske vejr.

Pak rygsækken korrekt

Uanset om du bare skal vandre en enkelt dag eller skal på en længere tur med flere overnatninger, er det vigtigt at pakke rygsækken korrekt, så du undgår ømme skuldre og en overbelastet lænd. Pak kun det mest nødvendige. Put soveposen i bunden, så den er nem at komme til (de fleste rygsække kan åbnes forneden), placér det tungeste helt inde ved ryggen og brug den resterende plads til lette ting.

Hold varmen

Selvom forårssolen luner dejligt på kinderne, kan det stadig være koldt og blæsende. Men med den rette beklædning, er du uovervindelig. Sørg for at bygge op i flere lag – det isolerer og gør det nemt at tage af og på, alt efter om du går eller sidder stille. Sørg for at få nok at spise. Et godt tip er også at fylde termoflasken med varmt vand, te eller suppe.

Tænd bålet

Kolde morgener uden varm kaffe. Nej, vel? Husk at pakke grej til båltænding, så du kan få varm mad og, ikke mindst, hyggestunder foran den knitrende ild. Tændstikker, lightere eller strygestål. Du kan også dyppe små aviskugler i stearin hjemmefra – stearinen får nemlig papiret til at brænde endnu bedre. Kan du ikke finde tørt græs at tænde op med, kan du bruge døde fyrregrene – de er fulde af harpiks, der brænder godt.

Ud i naturen i påsken med en Kajka vandrerygsæk

Stilsikker Fjällräven Kajka-rygsæk
Spejdersport, 2.799,-

ud i naturen i påsken med termokander

Termoflaske i forskellige størrelser
Spejdersport, fra 69,95,- til 129,95,-

Ud i naturen i påsken med Rodane rygsæk

Ergonomisk Bergans of Norway Rondane-rygsæk
Spejdersport, 1.399,-

Vandtæt og blød Sorel støvle
Spejdersport, 1.299,-

Påske i naturen med drikkedunk fra Spejdersport i Odense

Praktisk og ergonomisk drikkedunk
Spejdersport, lille 29,95,- stor 44,95,-

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.