+ PÅSKE

Påske i april. Det betyder forår, og vi fejrer vores fridage med god frokost. Ikke den traditionelle
”sild og æg frokost” – men sprøde og meget grønne småretter. Plus en sød afslutning.

KOLD AVOCADOSUPPE MED URTER

Til 4 person

1 forårsløg
100 g hjertesalat
2 store avocadoer
1 spsk citronsaft
salt og peber

Drys:
Urter

Skær forårsløg i mindre stykker og flæk salaten og avocadoerne. Kom det i en blender sammen med de øvrige ingredienser. Blend cremet og juster konsistensen med vand. Smag til med salt, peber og citronsaft. Anret og dekorer.

FÅ INSPIRATION MED MADSKRIBENT MARIA MELDGAARD

VARMRØGET LAKS SERVERET PÅ SPRØDE GRØNTSAGER

Til 4 person

150 g varmrøget laks
100 g creme fraiche 38 %
3 spsk hakkede urter (karse, persille, mynte)
3 spsk kapers
1 rødt spidskål
1 kinaradise
1 lime

Del laksen i små stykker. Rør creme fraiche med urter. Skær eller del grøntsager i mindre stykker. Toppes med creme, laks, lidt kapers og lime.

BLONDIE MED GRANATÆBLE OG JORDBÆR

8 stykker hvid brownie

100 g smør
100 g hvid chokolade
2 æg
2 dl sukker
2 ½ dl hvedemel
3 spsk hakkede valnødder

Topping:
250 g mascarpone ost eller ¼ l piskefløde
1 granatæble, 4 jordbær, lidt knust hibiskusblomst

Stil ovnen på 200 grader. Smelt smørret i en gryde. Skær chokoladen i mindre stykker og kom i smørret. Tag gryden af komfuret og lad chokoladen smelte uden omrøring.
Når chokoladen er smeltet, rører du smør og chokolade sammen. Pisk æg og sukker sammen til det er luftigt. Vend mel og nødder heri. Vend det smeltede smør og chokolade heri. Kom dejen i en smurt 24 cm stor springform.
Bag kagen nederst i ovnen i 15 minutter. Tag ud og afkøl helt. Stil i køleskabet. Lige før servering, rører du mascarponen lind eller pisker flødeskum og kommer på kagen. Drys granatæblekerner og jordbær i skiver henover og afslut med et drys hibiskus.

FORÅRSGRØNTSAGER OG OST I NØDDEDRESSING

Til 4 person

200 g rødkitost eller brie
1 bundt grønne asparges
12 radiser
1 hjertesalat
1 dl hasselnødder
4 spsk olivenolie
1 tsk limesaft

Tag osten ud af køleskabet 30 minutter før I skal spise. Damp asparges møre i et minut. Snit grøntsager. Hak nødder og vend med olie og limesaft. Anret salaten med ost og nøddedressing på toppen.
Surdejsbrød er godt hertil.