Hele verden er vild med fynske Britta

De har mange tusinde følgere på de sociale medier og deler billeder fra deres hverdag. De bliver kaldt for influencers. Men hvad ligger der i at være influencer? Og hvem gemmer sig bag de flotte billeder, interessante videoer og sjove kommentarer? Vi har talt med en af Fyns absolut største influencers.

Hun har altid holdt ekstraordinært meget af sko, farver og modelækre universer. Britta Laursen er en af Fyns hotteste influencers og forsyner sine knap 40.000 følgere med personlige, inspirerende og positive billeder og tanker fra sin hverdag.

“Folk der kender mig, kan godt spørge mig: Jamen, hvad er det dog, der er så interessant ved dig, siden du har så mange følgere?,” fortæller Britta Laursen og griner.
“Og helt ærligt, så ved jeg det ikke. Det er jo et tilfælde. Jeg er ikke mere interessant end så mange andre. Jeg har bare en kærlighed for mode, sko, detaljer, livsstilstof og gode billeder. Og så er jeg mig selv. Og det tilsammen egner sig rigtig godt til et medie som Instagram,” fortsætter den 33-årige influencer fra Vissenbjerg, der de sidste fire år dagligt har delt billeder af sig selv på vindblæste gader i Odense, venindehygge på Portobello Road i London og foran en bager i Dalum med sjove, kuriøse kommentarer som: “When you are both sad and happy that the bakery is closed ? #mondaystruggle.” Britta Laursen har knap 40.000 følgere – en stor del af dem sidder ikke og spiser rugbrødsmadder og har et dansk pas. Mange af Brittas følgere sidder i England, USA og andre steder i verden og følger med i, hvad den positive fynbo har gang i.

Et særligt fællesskab
Britta Laursen havde nok ikke regnet med, at hun ville få så mange følgere, da hun en dag for fire år siden besluttede sig for at oprette en Instagram-profil. Det billedevenlige medie var relativt nyt, og Britta var træt af den lidt negative og meget kritiske tone, der nemt opstod på Facebook. Hun savnede et sted, hvor hun kunne blive inspireret og en platform, hvor hun kunne fremhæve gode ting fra sin hverdag.
“Jeg startede, fordi Instagram var et sjovt sted at finde inspiration. Her fulgte jeg nogle af de store bloggere og nød at følge folk, der havde de samme interesser som mig. Her følte jeg et særligt fællesskab,” fortæller hun.
Efterhånden fik flere og flere online-brugere øjnene op for Britta fra Fyn, og antallet af følgere steg markant. Det fik også virksomheder til at løfte på øjenbrynene og se mulighederne i at skabe samarbejder med den 33-årige kontorassistent.
“Da jeg var nået over de 10.000 følgere begyndte jeg at få henvendelser fra virksomheder. De kunne se, at folk var meget aktive på mine billeder og så en god mulighed i at få brandet deres ting gennem mig. På det her tidspunkt vidste jeg bare ikke, hvad jeg skulle gøre i forhold til sådan et samarbejde, så jeg valgte at takke nej. Men efterhånden fandt jeg ud af, hvad det handlede om, og hvordan jeg skulle agere i det,” forklarer Britta Laursen, der aldrig siger ja tak til et samarbejde med et brand, hun ikke selv ville have købt sig til.
“Det giver selvfølgelig noget selvtillid, når brands man selv køber og holder af, gerne vil have en til at reklamere for sine produkter. Det er da helt sikkert et udtryk for, at jeg gør det godt,” fortæller instagrammeren, der blandt andet har samarbejder med ure-virksomheden Daniel Wellington, tøjbrands som Minus og MbyM fra Message og skokoncernen Deichmann.

Må ikke stige en til hovedet
Britta Laursen er blevet det, vi på moderne dansk kalder for influencer. Og har altså en vis indflydelse i kraft af de mange følgere, hun har. Og det har hun det faktisk godt med. For hun er tro mod sig selv. Og så kan det jo ikke gå helt galt.
“Det er vigtigt, at det her ikke stiger mig til hovedet. Sådan har jeg det også med de mennesker, jeg følger rundt omkring. Fælles for dem er nemlig, at de er meget ydmyge omkring det, de laver. De er sig selv og holder fast i deres personlighed. Det er også mit mål. For det her kommer ikke til at vare evigt. De sociale medier er forbigående, og de ændrer sig hele tiden. Og så er det vigtigt, at jeg er forblevet mig selv og kan stå fast,” siger Britta og tilføjer, at hun tager Instagram som et helt naturligt åndehul, som hun og hendes følgere kan puste ud i.
“Instagram er en helt naturlig ting i min hverdag. Så længe jeg er mig selv og tager det tøj på, jeg gerne vil have på, så er jeg glad. Jeg er meget bevidst om ikke at støde nogen og skabe misforståelser. Det skal være et positivt åndehul og en inspiration for folk, der følger mig,” fortæller Britta Laursen, der får sin mand Steffen til at tage de fleste af sine billeder – er hun ikke selv med på dem, tager hun dem selv. Altsammen noget, der tager meget tid.

En fuldtidshobby
For Britta er hendes influencer-tilværelse stadig en “fuldtidshobby”. Det første hun gør om morgenen er at tjekke sin Instagram-profil, og det første hun gør, når hun kommer hjem fra arbejde er at finde tøj frem til billeder, hun skal have skudt og lave såkaldte flatlays (En slags stilleben eller inspirationsbilleder af tøj, ting og accessories, hun lægger på evt. sit gulv og tager et billeder af samlet). Kort sagt, der er meget arbejde i at være influencer – størstedelen af sin vågne tid bruger hun på at tænke, overveje og få idéer til billeder, opstillinger, farver og inspiration til sin Instagram.
“Men det er jo en hobby for mig. Jeg elsker det. Og selvom jeg måske nogle gange bliver spurgt, hvorfor jeg ikke bare dropper mit job som kontorassistent for at hellige mig det her 100 pct. så har jeg det rigtig godt med at holde det som min hobby. Det giver også en vis frihed. Der er ikke så meget på spil – og jeg kan gøre, hvad jeg vil. Desuden er jeg rigtig glad for mit job, så det ville være svært at sige farvel til. Men man skal aldrig sige aldrig,” siger Britta, der netop har været nomineret til Hunkemöller’s blogger award 2018.

Hvad er en influencer?
Ordet influencer dækker over en ny type markedsføring og bruges om personer, som har indflydelse i kraft af mange brugere, der følger deres aktiviteter på internettet.
Gennem en influencer kan virksomheder og organisationer købe sig til omtale på sociale medieplatforme som Youtube, Facebook, Instagram eller Snapchat.

Om Britta Laursen
Arbejder som kontorassistent og influencer.
Blev nomineret til Hunkemöller’s blogger awards 2018

“Det gælder om at være tro mod sig selv.”

Vidste du, at…
• Kylie Jenner (yngste medlem i Kardashian-familien) tjener mere end 6 millioner kroner for hvert billede, hun deler på Instagram.
• 92 pct. stoler mere på influencers end virksomheder.

Folk jeg bliver inspireret af?
@lornaluxe (UK), @leoniehanne (ohhcouture (Tyskland), @wendyslookbook (USA), @mowoblog (Aarhus).

Om at være influencer på Fyn?
Det kræver mere, end hvis man bor i København. De fleste events foregår i København. I London er de meget langt fremme – der er flere agenturer, der hjælper med godt netværk, og influencerne er gode til at bruge hinanden. Desuden er der mange flere penge i det i blandt andet London.

Læs også vores interview med en anden stor fynsk influencer – nemlig Elise Buch, der har mere end 159.000 følgere, lige her.