+ BØRNEVENLIGE HALLOWEEN OPSKRIFTER

NEM CHEESECAKE LAGKAGE MED EDDERKOP SPIND

Til 8 personer

1 lagkagebund fra bageren
2 dl nutella
1 dl æblejuice
250 g flødeost
250 g mascarpone
1 spsk vaniljesukker
Grøn glasur
Slik
Halloween pynt

Del bunden i to og læg bunden på et fad. Rør nutella med juice og spred over bunden. Læg den anden bund henover og tryk til. Rør flødeost, mascarpone og vaniljesukker sammen og fordel over og rundt om kagen. Stil den i køleskabet i 2-3 timer. Dekorer og server.

FÅ INSPIRATION MED MADSKRIBENT MARIA MELDGAARD

STORE MARENGSSPØGELSER
– 2 BØRN TIL HVER MARENGS!

Serveres til is og “råt kød” (appelsin i blåbær)

Til 8 personer

2 store æggehvider
Ca. 2 dl sukker
1/4 tsk hvidvinseddike
1 dl flormelis
Nogle dråber vand
50 g smeltet chokolade
3 appelsiner
3 spsk blåbærsyltetøj
Is

Sæt ovnen på 125 grader. Kom æggehvider, sukker og eddike i en skål og pisk massen stiv i ca. 5 minutter. Tag nu marengsmassen op med en stor ske og form marengsen til aflange spøgelser. Læg på bageplade med bagepapir. Bag marengsen i ca. 40 minutter. Køl helt af. Lav en glasur og fordel over marengsen. Afkøl. Pynt med chokolade. Skær appelsin i tern og vend i syltetøj. Server til marengs og is.

MUMIE PØLSEHORN MED BLOD DIP

Ca. 30 stykker

75 g smør
1,5 dl vand
1 dl surmælksprodukt
2 tsk honning
1 tsk fint salt
25 g gær
Ca. 400 g hvedemel
10 lange pølser
Ketchup
Pynt med plastikøjne

Smelt smørret i en gryde og hæld op i en skål. Hæld vand, surmælksprodukt, honning og salt heri og rør rundt. Smuldre gær heri og rør rundt. Rør hvedemel i lidt efter lidt indtil du har en blød men sammenhændende dej. Dæk skålen med film eller viskestykke og lad dejen hæve i 45 minutter. Tryk dejen flad og skær i tynde strimler som du vikler om hvert stykke pølse. Efterhæv i 15 minutter på bradepander med bagepapir. Sæt varmluftsovnen på 190 grader. Bag pølsehornene gyldne i ca. 8 minutter. Afkøl let og sæt øjne på. Server med ketchup.

HINDBÆRSNITTER MED LARVER

Ca. 22 stykker

150 g smør
75 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
250 g hvedemel
1 æg
1 dl hindbær syltetøj

Glasur:
3 dl flormelis
Sort frugtfarve
Vand

Pynt:
Slik og krymmel

Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål. Bland flormelis og vaniljesukker i. Rør melet i og saml dejen med et æg. Når du har en rund samlet dej lægger du den på bagepapir og trykker den flad. Læg bagepapir henover og rul dejen tynd og rektangulær. Dejen skal være tre millimeter tyk. Læg dejen i køleskabet i 30 minutter. Sæt ovnen på 180 grader. Tag dejen ud og skær den lige over til to lige store stykker. Læg den ene dej på bagepapir. Smør hindbærsyltetøj over hele dejen. Læg det andet stykke dej over syltetøjet. Prik dejen med en gaffel så at der ikke dannes bobler i dejen. Bag hindbærsnitterne i ca. 25 minutter. Dejen skal være fint gylden. Tag den ud og afkøl helt. Kom flormelis i en skål og tilføj frugtfarve og vand lidt efter lidt. Fordel glasuren på hele kagen og drys med krymmel. Lad den stå i 5 minutter, pynt med larver og skær i ruder.