Gør haven hyggelig

Sommeren er lige om hjørnet, og haven er allerede blevet lysegrøn, mild og fuld af liv. Og når forårsregnen har faldet – aaaaaah! – verdens allerbedste duft.

Men inden sommersolen for alvor melder sig på banen, er det tid til at gå i skuret, finde havehandskerne frem og rejse dig fra vinterens slummer som en anden genopstået Søren Ryge. Eller i hvert fald bare plante den første basilikum ud i en potte. Små skridt og alt det der.

Det vigtigste er, at du kommer ud i den friske luft og ud i det grønne. For grønt er godt for øjet, og hvis du laver et stort højbed, hvor dine krydderurter får de mest optimale vækstvilkår, er det også godt for maven.

Hyggelig indretning

Én ting er, hvor grønne fingre du har, noget andet er den hyggelige stemning, du kan indrette dig frem til på din altan, din terrasse og i din have. Ja, sågar også bare i din vindueskarm, hvis det nu engang er det, du har at gøre godt med.
Vælg hyggelige krukker og altankasser, som kan lidt mere på stilkontoen end de sædvanlige mørkegrønne eller sorte i plastik. Ukurante størrelser, rustikke materialer og naturlige farver er smukke. Især når der kommer en lanterne og nogle hyggepuder til. I vindueskarmen kan du hænge dine krydderurter op i snore, eller hænge altankasserne på indersiden for en instant-havefornemmelse.

Skab små miljøer

Er du så heldig at have godt med udendørs plads, kan det være oplagt at dele op i små miljøer alt efter funktion. Et lille hjørne med en hængekøje til en middagslur, en hyggelig bålplads hvor familie og venner kan samles om snobrød og Sankt Hans-sang og en plads med bord og stole under kulørte lamper til lange middage under åben himmel. På den måde skaber du en levende have, der kan mere end bare være et sted, hvor du luger ukrudt.

Casa Living bålsted
799,95 kr. (før 999,95 kr.) fra Imerco Home

Windsor lanterne
99 kr. fra Føtex

Vandkande
48,80 kr. fra Søstrene Grene

Quiltet plaid
99 kr. fra Føtex

Potte pr. stk.
Fra 149,95 kr. fra Imerco Home

Dugholdere
79,95 kr. Rosengårdens Isenkram

Fyrfadsstage
24,90 kr. fra Søstrene Grene

Stolehynde
40 kr. fra Flying Tiger

DIY fuglehus
10 kr. fra Flying Tiger

Fyrfadsstage
29,90 kr. fra Søstrene Grene

Fluesmækker
5 kr. fra Rosengårdens Isenkram

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.