Glædelig World Chocolate Day

Den er god nok. Den findes. Den 7. juli er officielt World Chocolate Day og som det høflige menneske du er, respekterer du selvfølgelig højtiden med personlig rekord i chokoladespisning. Det manglede da bare, når nu hele verdens hylder den dejlige kakaobønne på én gang.

En sød historie

Må vi præsentere dig for Conrad van Houten. Måske den bedste ven, du aldrig har mødt. I 1828 fandt han på at affedte kakao i en skruepresse. Kakaosmør var et biprodukt af processen og så havde man simpelthen grundsubstansen til chokolade i fast form. Hvilket specielt Schweiz siden da har raffineret til perfektion. Inden da, havde kakao været lidt af en bitter affære. Helt siden 1550 havde indianere i Mellemamerika pulveriseret kakaobønnen og kogt den med vand til en bitter substans, som dog fik en vis opblomstring, da en barmhjertig sjæl kom i tanke om at tilføre rørsukker til suppedasen. Og det er altså hele den fine historie, vi mindes og fejres med munden fuld af lækker chokolade d.7.juli, som lige nu tegner til at blive en af årtiets varmeste dage. Men hold ud. Man kan sagtens spise chokolade under hedebølger, man skal bare skynde sig.

Vi er vilde med det mørke guld

At vi danskere ELSKER chokolade er ikke en overraskelse for de fleste. Faktisk spiser vi i gennemsnit op til 8 kilo hver om året. Alligevel noget af en mundfuld, hvis man tænker efter. Til gengæld vægter vi kvalitetschokolade højere og højere i disse år. Hellere lidt men godt, siger nogle. Og så er der jo også bare os, der siger less is less, og bare elsker de små godbidder ved enhver tænkelig og utænkelig lejlighed. Og refererer henført til unavngivne analyser, der faktisk påstår, at god mørk chokolade er rigtigt godt for helbredet.

Den rigtigt gode chokolade

Hvad er god chokolade for dig? Det bestemmer du heldigvis selv. God chokolade har et højt indhold af rene varer og så få tilsatte ingredienser som e-stoffer, animalske og vegetabilske fedtstoffer som muligt Og så er man nærige med sukkeret i den finere chokoladeproduktion. Det ved vi faktisk alt om, her på Fyn. For siden Lauritz Thobo-Carlsen i 1909 grundlagde Odense Marcipan, som i 1961 blev officiel kongelig hofleverandør, kan man da vidst roligt sige, at vi fynboer har forstand på chokolade. Og øvelse gør mester, som man siger. Så spis spis… og nyd din nye fynske højtid;
World Chocolate Day.

Sommerbird Petit Four 142 kr.
Vinspecialisten

Xocolatl 179 kr.
Vinspecialisten

Xocolatl 110 kr.
Vinspecialisten

Gaveæske 195 kr.
Sv. Michelsen

Lentz æske 170 kr.
Vinspecialisten

Gaveæske 149 kr.
Sv. Michelsen

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.