Ferie i sommerhus er indbegrebet af fynsk hygge

Når solen skinner, rykker vi lidt tættere sammen på Fyn og får rigtigt mange sommergæster. For hele Danmark og store dele af resten af Europa elsker nemlig at holde sommerferie lige her i vores baghave. Intet siger dansk sommer og hygge tydeligere end en rigtig god ferie i sommerhus på Fyn. Og det uanset om man kommer langvejs fra eller kan cykle hjemmefra og på ferie på en halv time.

Duften af vand, skov, strand og sommer

Der er noget i luften. Besøger man et sommerhus en kold vinterdag, kan man alligevel mærke dem. Minderne om lange glade solbeskinnede sommerdage, lyse nætter, glade grin og varme skuldre. Mange af os har vores allerbedste barndomsminder kærligt flettet ind i erindringen om sommerhusferie med venner og familie. Og her på Fyn er sommerhuse strøet som perler langs alle kyster til glæde for både ejere og lejere. For i sommerhus finder man ud af, at det gode liv ligger i det enkle og i den tid, man har med hinanden. Og intet er så hyggeligt som traditioner og fællesskab i lige præcis de kære sommerhuse, som er nummeret mindre end der, hvor vi bor i hverdagen.

Plads til at være dig selv og slappe helt af

Vores egen H.C Andersen sagde ”at rejse er at leve”, og heldigvis stoppede han der. For hvem siger, at man skal rejse langt væk for at finde præcis den hygge, som ferien giver tid til i familien? Måske skal man bare ud i et lille hus ved de nære fynske kyster, ikke så langt fra hverdagen? Der er i hvert fald plads til alle. Måske er mor og mormor gået en tur til stranden. Far sover lykkeligt med sin bog i hængekøjen, mens morfar bestiger de franske tinder i Tour-transmissionen i stuens kølige skygge. Ungerne har sikkert travlt. Der skal bygges huler, males strandsten og leges gemmeleg i skoven. Når man hygger i sommerhus, er det aldrig på kommando, og der er plads til at ville lidt af hvert på samme tid. Sommerhushygge er måske i virkeligheden at føle sig hjemme – ude.

Sommerhus hygge findes både ude og inde

Hvad har man så egentligt brug for at købe og pakke, når destinationen står på sommerhushygge? Udover hinanden skal man fremfor alt huske, at man har brug for langt mindre, end man tror. Komfort er kodeordet. Udstyr hvert familiemedlem med badetøj, shorts, T-shirts og sandaler. En sweatshirt til en kølig aftentur. Uanset hvad har vi hele pakken klar til dig her i Rosengårdcenteret. Husk også et par gummistøvler til de hyggeligste dage af alle. Nemlig de dage hvor sommerregnen trommer på taget og giver den dejligste undskyldning for at hygge inden døre som afveksling til det dejlige ude-liv. Kryb under et gammelt vattæppe, tag en lur, læs en bog, spil et spil og mærk duften af friskbagte pandekager sprede sig i hele hytten. Og fordi det er ferie, må man selvfølgelig gerne få lidt god is og friske fynske jordbær på. Og glæd jer. Om lidt skinner solen igen på Fyns perler – sommerhuse fulde af glade minder og hygge i hver en sprække.

10 ting der hygger i sommerhuset på en regnvejrsdag

1. Læs højt for hinanden
2. Tegn hinanden, og lav en udstilling
3. Varm kakao
4. Byg en inde-hule
5. Bag boller
6. Tag en lur
7. Fortæl hemmeligheder
8. Lav familie-melodi grand prix
9. Bad i regnvejr
10. Tag på forkælelsestur til Rosengårdcentret

Missy Tæppe 150 x 130
349,95 kr. Imerco Home

Broste Lanterne 25 cm.
169,95 kr. Imerco Home

Bjørn Wiinblad Urtepotteskjuler
499,95 kr. Imerco Home

Lounge Stol
Nu 1.299,95 kr. Imerco Home

Kuglelys 8 cm
24,95 kr. Imerco Home

Paul Anker Hansen Owl
399,95 kr. Imerco Home

Eva Solo Forklæde
499,95 kr. Imerco Home

Eva Solo Foderbræt
399,95 kr. Imerco Home

Korridor Løve Figur
379,95 kr. Imerco Home

Rosenhills Væveri Plaid
Nu 299,95 kr. Imerco Home

Casa Living Kurv
499,95 kr. Imerco Home

Stelton Emma Termokande
799,95 kr. Imerco Home

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.