En bid af Rosengårdcentret

”Åhr, nu er jeg også sulten, så lad os få noget morgenmad!”. Vi er taget på smagstur gennem Rosengårdcentret sammen med Nicoline Sjødahl og Lene Tranberg, som til dagligt driver hver deres madblog – hhv. Det Glade Køkken og Bagvrk.

I dag spiser de sig igennem centret med både morgenmad, frokost og en god middag til aften. Men det er bestemt ikke første gang, de to er taget på tur til den helt store smagstest. ”Vi har faktisk næsten lige været på tur rundt i byen for at teste fastelavnsboller”, fortæller Nicoline. ”Og det er altid lidt en udfordring for vores omverden, for vi bruger gerne et kvarters tid på at finde den helt rigtige vinkel til et perfekt billede, inden vi rent faktisk smager på sagerne”, lyder det grinende fra Lene. ”Det er uden tvivl en arbejdsskade”, indskyder Nicoline, og de er begge enige om, at det kan være svært at gå forbi en kameraforretning, uden lige at skulle kigge på optik og stativer. ”Jeg har simpelthen så meget regi derhjemme, at jeg kan fylde et helt værelse med det”, forklarer Lene, imens vi smager på dagens første måltid hos Baresso – en blød kanelsnurre med tilhørende flot pyntet Melted Mocha Latte. Nicoline har valgt den klassiske brunch hos Café Victoria. ”Skal der være bobler til?”, spørger tjeneren. Og selvfølgelig skal der det!
”Jeg betragter det ikke rigtigt som et job, det med bloggen”, indrømmer Nicoline, imens hun nipper til champagnen. ”Det startede egentlig bare med, at jeg havde brug for at samle alle mine opskrifter ét sted. Indtil da skrev jeg dem ned på papir, men de forsvandt altid sporløst. Og så en dag lavede jeg en dumlekage, sådan én med rigtig meget pynt, som endte med at gå viral og få en kvart million visninger!”.

Vi hopper videre på jagt efter frokosten, som byder på besøg hos både Joe & The Juice og Fire & Stone.
”Jeg begyndte også lidt at blogge ved et tilfælde”, supplerer Lene. ”Jeg blev sygemeldt på grund af stress, og brugte opskrifterne til at træne mit hoved igen og på at finde ro. Og her hjælper bagning utrolig meget.”. Hun smager på en sprød pizza, der er lige som den skal være. ”Altså, nu bager jeg en proper pizzabund, hvis jeg selv skal sige det, så det er noget, jeg lægger mærke til, når jeg spiser pizza ude”. Og spise ude gør de begge to, selvom der bliver lagt den ene imponerende hjemmegjorte kreation ud efter den anden. ”Selvfølgelig falder vi også i fælderne med frysepizzaer, når hverdagen rammer med børn og gøremål”, lyder det fra Nicoline, som får sig en sandwich med tilhørende juice.

De er begge en del af fællesskabet Fynske Influencers, som ofte afholder lærerige events og kurser. Her møder de ligesindede eller ”kon-kollegaer”, som de så fint kalder det. ”Det er vigtigt at stå sammen, for det giver en vis sikkerhed, hvis man støder på udfordringer, f.eks. i forhold til billedakkreditering og regler for annoncering”, forklarer Lene, som har taget os med til en omgang ribeye med bearnaise og tilhørende rødvin på Jensens Bøfhus. Nicoline vælger i stedet at prøve kræfter med det indiske køkken hos Ammi Jee’s. ”Det er så hyggeligt at spise ude, og vi gør det så ofte vi kan. Selvom min mand synes, det er lidt pinligt, når jeg nærstuderer tallerkenerne for at se, hvilket mærke det er”, griner hun. ”Så forestil dig også at være indretningsarkitekt som mig”, lyder det fra Lene, ”Det er et værre ståhej, når man skal vende borde og stole om!”.
Solen er ved at gå ned over Odense, så vi siger tak til de to smagstestere, som triller hjem fra Rosengårdcentret, mætte oven på en god dag med masser af god smag. Og havde de været professionelle anmeldere, ja så havde der uden tvivl været fem kokkehuer over hele linjen.

Retter vist i artiklen:

Brunch 127 kr. Café Victoria, Sex me up juice 58 kr. og Tunacado og Avocado sandwich pr. stk. 57 kr. Joe & The Juice, Ribeye 300 g m/fries og bearnaisesauce 199 kr. Jensens Bøfhus, Buffet 149 kr. Ammi Jee’s, Nr. 42 Prosciutto Crudo 92 kr. Fire & Stone, Mango Lassi 29 kr. Ammi Jee’s, Kanelsnurre 29 kr. Baresso, Melted Mocha Latte 52 kr. Baresso, Baguette m/kylling og frites 69 kr. Fire & Stone.

 

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.