There is no planet B: En bæredygtig tøjkollektion i Marcus

Går du ind for bæredygtigt tøj? Så har vi gode nyheder til dig. Marcus har netop løftet sløret for There is no planet B – deres første tøjkollektion med fokus på bæredygtighed.

Der er ikke noget alternativ

Der er god grund til at tænke bæredygtighed ind i tøjindustrien. Den står nemlig for knap 10 % af den globale drivgasudledning. Hos Marcus ved de godt, at de er en del af en branche, der er hård ved vores planet. Og det vil de gerne gøre noget ved. For som de selv siger: Der er ikke noget alternativ.

Et helt outfit af bæredygtige items

There is no planet B kommer bl.a. til at bestå af jeans, t-shirts og strik. Det betyder, at du kan sammensætte et helt outfit bestående af bæredygtige items. Og endda uden at gå på kompromis med kvalitet, holdbarhed og priser, som alle kan være med på. Det har Marcus nemlig sørget for at tænke ind i produkterne.

Bæredygtig pullover til 299,95 kr. fra Marcus
Bæredygtig cardigan til 299,95 kr. fra Marcus
Bæredygtig t-shirt til 99,95 kr. fra Marcus
Bæredygtige jeans til 299,95 kr. fra Marcus

Et skridt i den rigtige retning

Hos Marcus slår de dog fast, at de stadig har tøj, der ikke er bæredygtigt. Den nye tøjkollektion er bare et skridt i en retning, der skal gøre folk bevidste omkring, at der er et alternativ til tøj, der ikke er bæredygtigt. Det vigtigste er nemlig, at folk nu har mulighed for til- og fravalg i forhold til bæredygtigt tøj. Og hos Marcus er prisniveauet det samme, uanset om tøjet er bæredygtigt eller ej.

Bæredygtighed starter hos landmanden

For at lave bæredygtigt tøj må man starte med landmanden. I Marcus fortæller de nemlig, at det er afgørende, hvordan landmanden producerer det bomuld, som tøjet laves af. I 2018 blev Marcus Gruppen A/S derfor en del af Better Cotton Initiative (BCI): En nonprofitorganisation, der arbejder på at forbedre den globale bomuldsproduktion ved at uddanne landmanden i at omdanne landbruget til et grønt et af slagsen. Landmanden lærer bl.a., hvordan han kan spare på vandet, hvordan han bedst muligt plejer jorden, og hvordan han kan reducere mængden af kemikalier. Og nu kan Marcus så præsentere en tøjkollektion, hvor alle items er BCI-godkendt.

Ud med plastikposerne

Det første spadestik til den bæredygtige tankegang tog Marcus i efteråret 2018. Her skiftede de plastikposer ud med genanvendelige net. Og ifølge folkene i Marcus har kunderne taget godt imod de nye net: I første omgang siger kunderne ofte nej tak til en pose, fordi de tror, at de får en af plastik. Men så snart kunderne ser de genanvendelige net, vil de alligevel gerne bede om et. Noget tyder på, at det ikke er velset at gå rundt med en plastikpose. Og det er en sund trend.

Skal du have fingrene i nogle af de bæredygtige items? Så kan du allerede nu gå på jagt i Marcus-butikkerne og finde dine yndlingsstyles.

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.