Henriks mortensaftensand

Traditionen tro skal der fjerkræ på bordet mortensaften den 10. november. Hos vores ambassadør Henrik er der and på menuen, og han har været så rar at dele sin opskrift, så vi alle sammen kan få sprød og saftig and, når familien eller vennerne skal samles.

Af Henrik Hoffmann –  @Henrik Hoffmann

Det skal du bruge: 

(Opskriften er til 4 personer)

2 andebryster á 300 gram

Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Start med at fjerne sølvhinden på anden, den der sidder modsat skindsiden. Brug derefter en skarp kniv til at ridse skindet med ca. 5 mm mellemrum på kryds og tværs – pas på ikke at skære ned i kødet. Varm en pande godt op på højeste blus, og placér andebrysterne på panden med skindsiden nedad. Skru blusset ned på middelvarme, og lad kødet stege på panden i 8-10 min. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes andebrysterne og steger videre i ca. 4 min., til de er færdige. Tag dem af panden, og lad dem trække i 5 min. under et rent klæde, inden de skæres i mindre stykker af ca. 2 cm tykkelse og anrettes med tilbehøret.

Hvad skal du servere til?

Henriks hjemmelavede tilbehør kan du selvfølgelig også finde opskrifterne på herinde. Servér retten med Henriks bagte rodfrugter med timian og top med syltede efterårslækkerier.

Hvem skal du imponere med mortensaftensand?

Skal du servere vin til menuen? Så klik videre til Guide fra vinhandlerne: Disse vine skal du servere mortensaften, og find inspiration til aftenens vine.