Spar på kræfterne med marokkansk simremad

Spar på kræfterne med marokkansk simremad

Simremad kræver ikke meget forberedelse. Den laver næsten sig selv. Det er nemlig bare med at skrue ned for varmestyrken, op for tålmodigheden – og voilá: Et hyggemåltid, der kan tilfredsstille selv de mest rumlende maver.

Marokkansk gryderet med oksekød, kål og spinat

Til 4 personer
Tid: 1 time, 15 minutter.

Det skal du bruge

  • 2 spsk. olie
  • 500 g oksekød i tern
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 kanelstang
  • 5 hele kardemommefrø
  • 4,5 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 3 mellemstore gulerødder
  • 1⁄4 savoykål
  • 80 g frisk babyspinat
  • Salt/peber

Tilbehør

  • Couscous
  • Naanbrød
  • Frisk koriander eller persille

Fremgangsmåde

  • Kom olie i en stor gryde, og brun oksekødet.
  • Skær løg i både, og hak hvidløg fint. Kom det i gryden, og svits det med i 2 minutter.
  • Tilsæt chiliflager, spidskommen, kanelstang, kardemommefrø, vand og bouillon til gryden.
  • Kog det hele op, skru herefter ned til svag varme, og lad det simre under låg i 1 time.
  • Skær gulerødderne i mundrette stykker, og snit savoykålen i strimler.
  • Kom gulerødder og savoykål i gryden, og lad det simre i 10 minutter, til gulerødderne er let møre.
  • Tilsæt spinat, og varm retten igennem i 2 minutter, til spinaten er faldet sammen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Fjern kardemommefrø og kanelstang.
  • Server med couscous, naanbrød og frisk koriander eller persille.

Tip
Saucen kan jævnes, inden der tilsættes gulerødder og kål, eller der kan tilsættes 1 dl madlavningsfløde sammen med spinaten.

Har du mod på mere fra Marokkos sanselige køkken, så tjek lige de her marokkanske klassikere.

Vi tager forbehold for skrivefejl.