Spar på kræfterne med marokkansk simremad
2. november 2020DIY,Opskrifter,Liv & Stil
Spar på kræfterne med marokkansk simremad
Simremad kræver ikke meget forberedelse. Den laver næsten sig selv. Det er nemlig bare med at skrue ned for varmestyrken, op for tålmodigheden – og voilá: Et hyggemåltid, der kan tilfredsstille selv de mest rumlende maver.
Marokkansk gryderet med oksekød, kål og spinat
Til 4 personer
Tid: 1 time, 15 minutter.
Det skal du bruge
- 2 spsk. olie
- 500 g oksekød i tern
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. chiliflager
- 2 tsk. spidskommen
- 1 kanelstang
- 5 hele kardemommefrø
- 4,5 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 3 mellemstore gulerødder
- 1⁄4 savoykål
- 80 g frisk babyspinat
- Salt/peber
Tilbehør
- Couscous
- Naanbrød
- Frisk koriander eller persille
Fremgangsmåde
- Kom olie i en stor gryde, og brun oksekødet.
- Skær løg i både, og hak hvidløg fint. Kom det i gryden, og svits det med i 2 minutter.
- Tilsæt chiliflager, spidskommen, kanelstang, kardemommefrø, vand og bouillon til gryden.
- Kog det hele op, skru herefter ned til svag varme, og lad det simre under låg i 1 time.
- Skær gulerødderne i mundrette stykker, og snit savoykålen i strimler.
- Kom gulerødder og savoykål i gryden, og lad det simre i 10 minutter, til gulerødderne er let møre.
- Tilsæt spinat, og varm retten igennem i 2 minutter, til spinaten er faldet sammen.
- Smag til med salt og peber.
- Fjern kardemommefrø og kanelstang.
- Server med couscous, naanbrød og frisk koriander eller persille.
Tip
Saucen kan jævnes, inden der tilsættes gulerødder og kål, eller der kan tilsættes 1 dl madlavningsfløde sammen med spinaten.
Har du mod på mere fra Marokkos sanselige køkken, så tjek lige de her marokkanske klassikere.
Vi tager forbehold for skrivefejl.