Marias opskrift på juletapas: Kyllingerillette på bruschetta
19. november 2019DIY,Jul,Opskrifter,Liv & Stil,Delikatesser
Marias opskrift på juletapas: Kyllingerillette på bruschetta
Julefrokostsæsonen er skudt i gang, men du behøver ikke kun at servere de samme velkendte retter som sidste år. Lad flæskestegen og medisteren få selskab af Marias kyllingerillette på bruschetta – en ny og spændende tapasret, der også hører til på julebordet.
Af Maria Vestergaard- @mariavestergaard.dk
Antal: 1 glas
Det skal du bruge
1 porre
½ fennikel
½ æble
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
600 g kyllingeover- og underlår
½ dl balsamicoeddike
3-4 dl vand
En lille håndfuld frisk timian
Evt. sorte peberkorn, nelliker og laurbærblade
Sådan gør du
Skyl grøntsagerne, og hak porrer, fennikel og æble groft.
Steg grøntsagerne i en stor gryde med olivenolie og presset hvidløg i et par minutter.
Tilsæt kylling, og steg yderligere i et par minutter.
Tilsæt balsamicoeddike, vand, frisk timian og evt. andre krydderier.
Lad retten simre under låg i ca. en times tid.
Si fonden fra gryden, og pres gerne saften ud af grøntsagerne, når der sies.
Smid grøntsagerne ud, og riv kødet fra hinanden.
Placer kødet i en beholder som f.eks. et patentglas, og hæld ca. ½ dl fond over.
Opbevar kyllingerilletten i køleskabet, og server den på bruschetta med rucolasalat, hjemmesyltede rødløg og frisk timian.
Så er det bare med at få tændt op i gryden. Og måske du bør lave dobbeltportion – det kan jo være, at kyllingerilletten er mindst lige så populær som flæskestegen.
Fad fra Royal Copenhagen til 999,95,- hos Imerco Home
Er der plads til mere tapas på julefrokostbordet? Så tjek også lige Henriks bud på julens tapas.
Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.