Nemt, lækkert og lyserødt: Marlenes hindbærsnaps

Vores ambassadør Marlene ved godt, hvad hun skal servere i de små glas til jul, og hun deler gerne ud af sin opskrift, så du også kan imponere gæsterne med velsmagende, lyserød snaps.

Af Marlene Lentz – @maltheogmathildesmor

Til mig og til værtinden

For mig er snaps indbegrebet af traditioner og dansk hygge. Selvfølgelig altid i selskab med lækker mad og gode mennesker. Vi drikker altid snaps til højtider som påske og jul, og med årene har jeg faktisk lært at sætte pris på smagen frem for effekten. Jeg er dog mest til “damesnaps”, altså dem som ikke er superstærke, og blandt mine favoritter er snaps med hyldeblomst eller hindbær. Det er første gang, at jeg kaster mig ud i at lave min egen snaps, men bestemt ikke sidste. Det er nemlig ret nemt, og jeg har tænkt mig at sætte en fin lille seddel på og bruge nogle af flaskerne som små søde værtindegaver i julen. Opskriften er som sagt virkelig simpel, og det har sammenlagt taget mig under 10 minutter at lave hindbærsnapsen.

Sådan gør du

1 flaske klar snaps (jeg brugte Brøndum)
300 gram friske hindbær
100 gram sukker (kan undlades eller nedjusteres, hvis man ønsker en mindre sød snaps)
Rens hindbær, og fordel dem i en eller flere flasker. Det er vigtigt, at flasken er lufttæt. Jeg fandt et par søde flasker hos Imerco til 29,95/stk. Tilsæt sukkeret efter hindbærrene, og hæld til sidst snapsen over. Vupti, nu skal den bare trække.

Snapsen kan allerede drikkes efter 14 dage, men jo længere den står, des bedre bliver den. Når snapsen er klar, kan den drikkes med hindbær i flasken, eller du kan filtrere den i et kaffefilter.

Find din favorit

Jeg har planer om at servere snapsen til risalamanden juleaften, men jeg synes også sagtens, at den kan drikkes til et lækkert ostebord eller måske noget helt tredje? Mit næste projekt bliver en hjemmelavet snaps med rabarber, og jeg har også fundet en opskrift med passionsfrugt og lime, der helt sikkert også skal prøves af. Det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser, så gå med din yndlingssmag, og prøv dig frem.

Flasker: 29,95,- hos Imerco Home
Mærkater og bånd: 9,68,- og 5,98,- hos Søstrene Grene
Hindbær: 54,- hos Føtex
Brøndum snaps: 96,95,- hos Føtex

Er du i humør til flere juleopskrifter? Så klik videre til vores opskrift på julebrunner.

 

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.