Marlenes hjemmelavede julepynt

Hjemmelavet julepynt og fælles oppyntning er indbegrebet af julehygge hjemme hos vores ambassadør Marlene. Når spisebordet flyder med glimmer og udklip, mens julemusikken spiller på fuld skrue, og køkkenet dufter af vaniljekranse, så er det jul i Marlenes familie. I år har Marlene og hendes to børn Malthe og Mathilde været ekstra kreative.

Af Marlene Lentz – @maltheogmathildesmor

Fyldte julekugler

Det var oplagt at tage i Panduro, da butikken altid byder på spændende og kreative projekter til hele familien. Ungerne faldt hurtigt over deres første projekt: julekugler. Det passede mig godt, for min plan er faktisk, at de hvert år skal lave deres egen julekugle, så vi om mange år kan have træet fyldt med hjemmelavede julekugler. Er det ikke bare hyggeligt? Jeg elsker, at min julepynt har en historie og meget af den pynt, jeg pakker ud af julekasserne hvert år, er fra min egen barndom og fyldt med skønne minder.

Vi valgte nogle julekugler med et lille hul foroven, så vi kunne fylde dem og købte derfor også lidt sne til fyld og glimmerlim til at pynte kuglerne udenpå. Limen tørrer hurtigt og er derfor meget nem at arbejde med. Det er en fordel, når der skal skrives eller tegnes på alle siderne af kuglen –husk at gøre op med dig selv, om det skal være smukt, eller om børnene bare skal have lov til at give den gas. Vi kan jo kalde sidstnævnte for det ”det kreative look”. Mathilde gjorde sig virkelig umage med sin julekugle, og jeg synes, at resultaterne er både søde og hyggelige. Et lille tip er at skrive årstal på, så du kan se, hvordan kuglerne ændrer karakter i takt med, at børnerne bliver ældre.

Natur-julepynt

For nogle uger siden var vi et smut i skoven for at samle blade, agern og grankogler til vores hjemmelavede julepynt. Vi lagde bladene fra skoven i pres i aviser under en bunke tunge bøger, og da bladene var blevet tørre, pyntede vi dem med guld- og sølvspray fra Føtex. Tilsidst lavede vi et lille hul i hvert blad, så de kunne blive hængt op med en fin silkesnor, jeg fandt i Søstrene Grene.

Grankoglerne fik også en tur med både guld- og sølvspray. Jeg tænker, at de skal bruges både som pynt på juletræet, og i vores juledekorationer. Som jeg var inde på, så får julepynt kreeret af børn ofte et meget hjemmelavet look, men hold nu op, hvor hygger de sig med at lave det, og de vokser jo nærmest af stolthed, når det får lov at pynte i huset hele december måned.

Skal din julepynt også være hjemmelavet i år? Så er det bare at komme i gang. Og kunne du tænke dig mere inspiration, så klik videre til Sarah guider: Bind din egen julekrans til døren.