Træn med Marlene: 8 øvelser til effektiv hjemmetræning

Træn med Marlene: 8 øvelser til effektiv hjemmetræning

Gør hverdagens pligter og gøremål det svært for dig at nå ud ad døren og op i træningscentret? Rosengårdcentrets ambassadør Marlene Lentz guider dig gennem hendes otte favoritøvelser, som du kan lave hjemme på stuegulvet, præcis når det passer dig.

Af Marlene Lentz, @maltheogmathildesmor

Nu er det på ingen måde fordi, der er nogen Charlotte Bircow gemt i mig. Langt fra! Men når man har et fuldtidsjob og to små børn, og hamsterhjulet kører i fuld fart, kan det altså nogle gange være svært at finde tiden til at slæbe sig selv ned i træningscenteret fire gange om ugen. Frikadellefarsen rører jo heller ikke sig selv. Jeg bruger hjemmetræning som supplement til træningscenteret, og i perioder er det faktisk det eneste, jeg når. Man sparer turen til og fra centeret, og er jeg alene med ungerne i weekenden, kan jeg stadig nå lidt træning på stuegulvet. I virkeligheden behøver man ikke en masse maskiner og redskaber for at få en effektiv træning. Man kommer langt med en træningsmåtte, en elastik og et par håndvægte. Her ser i mine otte favoritøvelser.

Træning af lår med elastik

Start i position A med strakte samlede ben og elastikken om anklerne. Løft nu det øverste ben til position B. Lav 3 x 10 gentagelser.

Træning af lige mavemuskler med håndvægt

Start i position A med håndvægten over hovedet og strakte løftede ben. Saml nu håndvægt og ben som i position B. Lav 3 x 10 gentagelser.

Træning af baller med håndvægte

Start i position A. Synk nu ned i position B. Sørg for, at dit knæ ikke kommer ud over dine tåspidser. Lav 3 x 10 gentagelser pr. ben.

Træning af arme/triceps med håndvægt

Start i position A med håndvægten bag nakken. Løft nu håndvægten så højt over hovedet som muligt som i position B. Lav 3 x 10 gentagelser.

Træning af arme/biceps vandret

Start i position A med håndfladerne vendt ud fra kroppen. Sørg for at holde albuerne ind til kroppen. Lav øvelsen langsomt. Lav 3 x 10 gentagelser.

Træning af arme/biceps lodret

En anden måde at lave samme øvelse på er ved at rotere håndvægtene, som det ses på de næste billeder.

Træning af balder/baglår

Lig på alle fire på din træningsmåtte. Træk dit knæ op under dig som i position A. Spark nu bagud og opad som i position B. Lav 3 x 10 gentagelser.

Træning af skrå mavemuskler med håndvægt

Træk knæ og overkrop sammen som i position A. Skyd nu benene frem, mens du roterer i overkroppen og løfter håndvægten ud fra kroppen. Lav øvelsen skiftevis til højre og venstre, så mange gange du kan.

Hvis du vil i gang med hjemmetræningen ligesom Malene Lentz, er det eneste, du skal bruge, en træningsmåtte, et par håndvægte og nogle elastikker. Find det hele i Rosengårdcentret.

Adidas træningsmåtte til 379,95 kr. fra Sport Point
Energetics håndvægte til 249,95 kr. (fås i flere størrelser) fra Sport Point
Elastikker til 24,95 kr. fra Colosseum

God fornøjelse!

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.