Haps, haps, haps – nu skal vi ha’ krebs

Haps, haps, haps – nu skal vi ha’ krebs

Er du så småt gået i gang med at planlægge julefrokosten eller nytårsmenuen, så husk lige dem her: Bagte brødskeer med krebsedip. Åh jo, det gjorde vi lige! Spiselige skeer med dip – kan det egentlig blive mere festligt?

Bagte brødskeer m. krebsedip

Antal: 10 stk.
Bagetid: 8 minutter
Samlet tid: 20 minutter

Det skal du bruge

  • 1 rulle færdigkøbt pizzadej eller pølsehornsdej
  • 100 g krebsehaler
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche 18 %
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1⁄2 tsk. paprika
  • 6 spsk. friskhakket dild (+ dild til pynt)
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

  • Læg 10 spiseskeer, som kan gå i ovnen, på en bageplade med papir.
  • Skær 10 cm skefigurer ud af dejen, og læg forsigtigt dejskeen i spiseskeen, så den vil få formen af den.
  • Bag skeerne ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 6-8 minutter, til de er bagte og gyldne.
  • Tag bagepladen ud af ovnen, og lad brødskeerne afkøle 5 minutter i spiseskeerne, inden de forsigtigt vippes ud.
  • Lad brødskeerne afkøle helt på en bagerist.
  • Skyl krebsehalerne, og afdryp dem godt.
  • Rør mayonnaise, creme fraiche, citronsaft, paprika og dild sammen til en dressing. Smag til med salt og peber.
  • Kom krebsehalerne i dressingen, og vend det hele godt rundt.
  • Fordel 1 tsk. krebsedip på en bagt brødske, og top med frisk dild. Servér straks.

TIP: Brødskeer og krebsedip kan laves på forhånd, så de blot skal samles inden servering.

Har du brug for mere inspiration? Så tag et kig på disse hapsere.

Vi tager forbehold for skrivefejl.