Forårsvibes: Et mix af pasteller

Når temperaturen langsomt kravler derop, hvor vi kan dufte den nye sæson, og forårsbebuderne giver os den dér boblende følelse af glæde og frihed, er det tid til et sæsonskift i påklædningen. Stylisten Fadi Morad guider dig klar til foråret.

Bland gammelt med nyt

Vi er klar til at tage et lillebitte sommerforskud, og både de danske og internationale catwalks er enige: Vi kommer til at se pasteller, klare farver og bløde nuancer – og selvfølgelig blomsterprint. Når vi spørger stylist Fadi Morad, handler det om at skabe den tidlige forårsfølelse med flere farver, og du kan sagtens blande to, tre pasteller uden at ligne en candyfloss-farvelade. Foråret står også i lagenes tegn, for nu trænger vi altså til at føle os lette i tøjet og pakke vinterjakken væk. Når du investerer i sæsonens nye varer, er Fadis bedste råd at gå efter gode key items, som du kan matche med det, du har i forvejen. Det handler ikke om at skifte hele garderoben ud, men om at finde det, der passer til dig og det tøj, der allerede hænger i dit klædeskab.

Bukser, 229,95 fra Pieces
Sokker, 69,95 fra Tryde Andrés
B & Co sko, 400,- fra Skoringen

Bær bæredygtigt med stil

At skifte til ny sæson handler nemlig ikke bare om at hive ned fra hylderne, og de sidste mange år er der i højere grad blevet tænkt bæredygtighed ind i shopping. Du kan fx med fordel kigge lidt mere ind i, hvor tøjet kommer fra. Flere brands er allerede blevet bedre til at fortælle om, hvordan de producerer deres tøj, og vi kan godt være stolte af vores mange danske brands, der gør et flot stykke arbejde med at tage store skridt i den bæredygtige retning. Så der er altså flere ting, du kan gøre, hvis du eeelsker at shoppe og samtidig gerne vil tænke på miljøet: Undersøg, hvor og hvordan dit tøj bliver lavet, og køb ting af god kvalitet, der passer til det, du har i forvejen, så du skal smide mindre ud og får brugt mere.

Karen by Simonsen jakke, 1499,- fra Companys
Cph Luxe bluse, 499,95 fra Tryde Andrés
Malene Birger strik, 1599,95 fra Affäire
Halskæde, 199,- fra Pilgrim

Make it work

Hvis du også har følelsen af, at intet af dit tøj fungerer, så frygt ej. Sæt en formiddag eller eftermiddag af (eller en hel dag, afhængigt af din tøjmængde), og hiv alt tøjet ud af dit skab. Nu er det tid til at skabe nye sammensætninger! Læg tøjet frem, så du har et overblik over delene, og prøv at style det på nye måder – vælg farvekombinationer, du ikke plejer at gå efter, og sæt jakken, du altid bruger til bukser sammen med en kjole eller nederdel. Det kan ende med at blive ret sjovt, og når du har været nogle forskellige sæt igennem, vil det faktisk føles som om, du har fået en helt ny garderobe. Prøv det lige af i bare en enkelt uge – vi lover, at det gør en forskel.

Gestuz strik, 999,- fra Companys
Margit Brandt bukser, 699,- fra Gundtoft
2 Biz jakke, 799,- fra Gundtoft

Nu er er der vist bare tilbage at ønske dig happy shopping!

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.