Nem hverdagsmad: Henriks opskrift på efterårstærte og salat
2. september 2019Liv & Stil,Opskrifter
Nem hverdagsmad: Henriks opskrift på efterårstærte og salat
Vi er vilde med tærter – de er gode til hverdag og som det lækre indslag på bordet, når du skal have gæster. Og selvom tærter er særligt populære om sommeren, synes vi bestemt, at denne friske og mættende opskrift egner sig godt hele året.
Laks i tærte er en kombi, der er svær at blive træt af – den fede fisk sammen med den sprøde, let saltede tærtebund og tærtens friskhed passer bare godt sammen. Og den her version med en grov tærtebund og hytteost, gør tærten ekstra dejlig mættende.
Og sådan en lækker opskrift har vores ambassadør Henrik Hoffmann heldigvis lavet til os.
Tærtebund
Til 4 personer
Forberedelsestid: 25 min
Hviletid: 1 time
Det skal du bruge:
240 g hvedemel
160 g grahamsmel
200 g smør
1 tsk salt (hvis du bruger saltet smør − ellers 2 tsk.)
4 spsk vand
Sådan gør du:
Bland hvedemel, grahamsmel, smør og salt i en skål, og ælt det sammen. Tilsæt vand til dejen samler sig og bliver glat. Dæk herefter dejen med husholdningsfilm, og lad den hvile i 1 time i køleskabet.
Rul den afkølede dej ud i en passende størrelse og tykkelse, og placér den i formen.
Hvis du ikke bruger bagepapir i formen, er det en god idé at smøre den, så dejen ikke hænger fast.
Æggemasse
Det skal du bruge:
8 æg i str. M/L
5 dl hytteost
2.5 dl madlavningsfløde
Et drys salt og peber
Sådan gør du:
Du pisker hele molevitten sammen i en skål.


Tærtefyld
Det skal du bruge:
4 laksefileter
3 dl frosne fine ærter
1 porre
1 bundt dild
Sådan gør du:
Skær skindet af laksen, og del den i mindre passende stykker. Hak dilden groft. Halvér porren, og snit den fint.
Hæld æggemassen i tærteformen sammen med porre, ærter og dild.
Fordel til sidst laksestykkerne i æggemassen.
Bag tærten ved 190 grader varmluft i 50-60 minutter.
Grønkålssalat
Det skal du bruge:
1 halv pose snittet grønkål
1 halv pose snittede gulerødder
4-5 blommer (afhængig af størrelsen)
1 dl hakkede mandler
1-2 dl smuldret feta
Sådan gør du:
Bland grønkål og gulerødder.
kær blommerne i mindre både, og bland dem med grønkål og gulerødder.
Drys med mandler og den smuldrede feta.
Dressing
Det skal du bruge:
1 halvt bundt dild
3 dl cremefraiche 5 %
Smag til med citronsaft, salt og peber
Sådan gør du:
Hak dilden fint, og bland den sammen med de øvrige ingredienser – så har du en frisk dressing til salaten.

Og voila. Nu mangler du kun at dække bordet og servere herlighederne for familien. Bon Appétit.
Pillivuyt fad 27×27 cm til 499 kr. fra Imerco Home
Eva Trio tallerken Nova 25 cm til 129,95 kr. fra Imerco Home
Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.