På dragetur med Mathias

De fleste af os synes, at det er ret irriterende, når det blæser en halv pelikan udenfor. Men blæsevejr kan faktisk også være ret sjovt, især når man skal flyve med drage. Vores ambassadør Mathias og hans søn har været på dragetur, og her kan du læse, hvordan det gik.

Af Mathias Toft – iamtoft

OL i drageflyvning?

Et af de gode minder, jeg blandt andet husker fra min barndom er drageflyvning. Som dreng brugte jeg maaaange timer på at flyve med drage ved min farmors sommerhus. Jeg mindes ikke, at det var så svært igen, men jeg skulle hilse og sige, at det at mestre drageflyvning altså er blevet en disciplin for sig selv. Faktisk så meget, at det snildt kunne have sin egen kategori til OL. For slet ikke at tale om dem, der selv bygger deres drage. Nå, men vi kastede os ud i det.

Man må godt snyde

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg aldrig har bygget en drage – og denne gang skulle ikke være den første, for min søns første dragetur skulle selvfølgelig være med en ”ægte” drage. Og det kan man heldigvis købe, så jeg besluttede, at det var helt OK at ”snyde” lidt på den front. Derfor tog jeg i BR og købte en flot drage. Desværre fik vi aldrig dragen op, for vejret var imod os. Men vi havde en skøn dag sammen – og dragen er klar til en anden dag med sol og blæst, og SÅ prøver vi igen. Og hvem ved, måske kaster vi os også ud i at bygge vores egen en dag. Men først øver vi os vist bare i at flyve med den, vi har.

Drage til 30 kr. fra BR

Har du fået mod på at udnytte blæsevejret til en omgang drageflyvning?
God fornøjelse – eller skulle vi sige held og lykke.