DIY-guide: Hjemmelavede juletræer i garn

DIY-guide: Hjemmelavede juletræer i garn

Julepynt er godt for julesjælen, er det ikke rigtigt? Og kreativ og hjemmelavet julepynt er ekstra godt! Det behøver heldigvis hverken at koste hele julebudgettet, eller få dig til at drukne i gør-det-selv-kaos, for vi lover dig, at du sagtens kan lave de her fine juletræer i garn – og det kan resten af familien også.

Et juletræ, der aldrig visner

For mange er det en tradition at julehygge med hjemmelavet julepynt. Det er det også hos os. Meeen dette år har vi valgt at tage skridtet videre fra flettede julestjerner og klippede julehjerter og taget vores julesysler til nye højder med de her fine, hjemmelavede juletræer. De er en hel del nemmere at komme i mål med end flettede julestjerner, hvis du spørger os (er der nogensinde nogen, der egentlig er kommet i mål med én?).

Glasvase fra Bolia til 299 kr.
Hvide lysestager m. mønster fra Søstrene Grene til 21,60 kr.
Glas lysestage fra Søstrene Grene til 32,20 kr.
Marmor lysestage fra Søstrene Grene til 59,60 kr.

Pynt bordet, pakkerne og juletræet

Ét stykke julepynt – 100 anvendelsesmuligheder! Du kan fx bruge dine nylavede træer til at pynte et fint julebord med et juletræ på hver tallerken, som dine gæster kan tage med hjem og hænge op på juletræet.  Du kan også bruge lædersnoren som gavebånd og træerne til at sætte et personligt præg på din julegaveindpakning. Og sidst men ikke mindst, kan du selvfølgelig bruge dine nye juleophæng til at pynte juletræet eller potteplanterne derhjemme.

Indkøbsliste

Hobbykniv, Bog & idé, 24,95 kr.
Quick Glue-lim 300 ml, Panduro, 79,95 kr.
Gråt garn og beige merino, Panduro, 34,95 kr.
Bomuldsgarn off white, Panduro, 14,95 kr.
Lædersnor 1 m, Panduro, 69,95 kr.
Glittersæt m. 9 dele, Panduro, 89,95 kr.
Sølv lurex-tråd, Panduro, 32,95 kr.
Keramikskål, Søstrene Grene, 39,80 kr.
Pap til juletræer – Genbrug fx papkasser eller anden emballage (mål på juletræ: 7 cm x 10,5 cm)
Nål med stort øje

Sådan gør du

1. Skær eller klip det antal juletræer ud i pap, som du ønsker at lave. Mål ca. 20 cm lædersnor af pr. juletræ. Lav et hul i toppen af juletræer med nålen, eller brug en syl, hvis du har det. Giv overfladen på juletræet et tyndt lag lim, så det underste lag af tråden bliver jævnt fordelt.

TIP: Skær et lille hak, ca. 0,5 cm, i den ene side af juletræets bund, og hæft enden af tråden fast der. Så er det nemmere at komme i gang med at placere snoren rundt om juletræet. Begynd i enden med at vikle garnet om juletræet. Læg rækkerne af garnet så tæt på hinanden som muligt – så får du det flotteste udtryk og jævne underlag.

2. Når du har viklet garnet helt op til toppen, kan du give det et lag mere, hvor du ’leger’ lidt med strukturen og retningerne på garnet. Til sidst hæfter du garnet med nålen ind under lagene. Bind knude på snoren.

3. Pynt juletræet med små glitter eller pailletter. Sæt små limdråber på garnet, og tryk herefter forsigtigt pailletten på. Det kan du fx bruge en tændstik til.

4. Mix gerne en lurex-tråd ind sammen med garnet. Det giver en flot glimtende detalje. Det kan både gøres under processen, hvor garnet vikles om juletræet, eller til sidst som et fint mønster.

Kan du overhovedet ikke få nok af DIY her op til jul? Så kast dig over 2020’s brandvarme trend: Snoede lys 

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.