Verdens nemmeste aftensmad: Citronkylling med kartofler og kikærter

Hvis du også elsker mad, som bare skal lægges i et fad og hygge sig i ovnen, vil du elske den forårsagtige opskrift på citronkylling!

Hak, pisk, bag, færdig

Det bliver lysere og lysere udenfor, og det giver mere energi. Meeen … derfor må aftensmaden alligevel godt bare være nem, ikke? Lav verdens nemmeste (og lækreste!) citronkylling med kylling, maaaasser af grønt, kartoffelbåde og mæthed fra kikærterne og glæd dig til en opskriftsklassiker, som altid kan hives frem, når sulten melder sig. Bonus: Retten passer mere eller mindre sig selv, så du kan drikke et glas vin eller tage opvasken, men ovnen udfører det hårde arbejde!

Det skal du bruge

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:
4-6 kyllingebryster og lår med ben og skind.
1 stort løg
1 porre
400 g kartofler
8 spsk olivenolie
1 citron, saft og skal
2 tsk paprika
3 tsk tørret timian
1 tsk chiliflager
Salt/peber
2 citroner
½ dåse kikærter, drænet og skyllede
50 g mandelsplitter
Frisk persille

Fremgangsmåde

Fordel kyllingestykkerne i en lille bradepande.
Skær løget i både. Skær porren i grove skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i både.
Fordel løg, porre og kartofler i bradepanden.
Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen. Fordel den ud over bradepanden, og bland det hele godt sammen.
Dæk bradepanden med folie, og sæt den i ovnen på 200 grader (alm. ovn) i 40 minutter.
Tag bradepanden ud, og fjern folien. Skær de to citroner i skiver, og læg dem på toppen af
grøntsagerne og kyllingestykkerne. Fordel kikærterne i fadet. Sæt bradepanden tilbage i ovnen i ca. 30 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er møre.
Tag bradepanden ud, og server med mandelsplitter og friskhakket persille på toppen.

Tilbage er der vist bare at sige velbekomme – og husk, at hvis du har en rest kylling tilbage, kan den sagtens bruges til salaten i madpakken eller som fyld i fx burritos eller tacos. Haps!

Vi tager forbehold for skrivefejl.