BR fastelavn kostumer, hest, tryllekunstner eller sherif

Bliv klar til fastelavn

Bliv klar til fastelavn

Tøndeslagning, udklædning og fluffy fastelavnsboller er noget af det, vi forbinder med fastelavn. Men hvorfor egentlig? Vi har samlet sjov fakta om fasten og giver vores bud på årets fastelavnskostumer.

Vidste du …?

I år falder Fastelavn søndag d. 11. februar, men det gør den ikke hvert år. Fastelavn bevæger sig fra starten af februar til starten af marts, men uanset hvornår den falder, har fastelavn altid det til fælles at den falder på en søndag.

I gamle dage kom den 40 dage lange faste efter fastelavn, og derfor var fastelavnsbollen en syndig sag, der indeholdt alt det, man måtte holde sig fra under fasten.

Oprindeligt blev fastelavnsriset brugt i sjov til at vække hinanden med. Var man den første, der stod op, kunne man drille de andre ved at rise dem op med fastelavnsriset.

I de helt gamle foregik tøndeslagning til hest. Bønderne kom simpelthen ridende mod tønden og forsøgte at slå den ned – og det var ikke kun for sjov, for blev man Kattekonge, blev man nemlig fritaget for at betale skat i et helt år.

Grunden til at der er tradition for at klæde sig ud til fastelavn, er for at skræmme det onde væk. Oprindeligt klædte man sig ud som noget uhyggeligt.

BR fastelavn kostumer, hest, tryllekunstner eller sherif

Se det store udvalg
Hest, tryllekunstner eller sherif? Tag børnene med ned i BR og vis dem det store udvalg af udklædning.

Fastelavn sminke til ansigtsmaling

Klovn, pirat eller dyr?
Makeupsættet er inklusiv pensler, svampe og et sminkehæfte med sjove idéer. Sættet er altså lige til at tage i brug. Malingen kan fjernes igen med vand og sæbe.

Ansigtsmaling fra BR, 99,95 kr.

Fastelavn kostume bi kostume

En nuttet humlebi
Overdelen på dette kostume er lavet af velour, og vingerne kan tages af og på. Kostumet er perfekt til søde piger i alderen 3-5 år.

Humlebidragt fra BR, 249,95 kr.

Rumdragt kostume til fastelavn, så man ligner en rigtig astronaut

En sej astronaut
Dette rumkostume passer perfekt til seje og eventyrlystne drenge i alderen 3-6 år. Rumdragten har et smart navneskilt, der kan genbruges af lillebror eller en ven, da navneskiltet kan vaskes rent igen.

Rumdragt fra BR, 229,95 kr.

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.