Den klassiske: Marias blåbærtærte med smagen af barndom
10. september 2019Liv & Stil,Opskrifter
Den klassiske: Marias blåbærtærte med smagen af barndom
Mangler du den perfekte dessert at imponere dine gæster med? Du går aldrig galt i byen med den klassiske blåbærtærte. Og vores ambassadør Maria har endda sørget for en version, der vækker barndomsminder.
Af Maria Vestergaard – @mariavestergaard.dk
Prøv også: Marias opskrift på dessertmuffins til fredagsmadpakken
Prøv også: Marias opskrift på dybrød saft fra havens bær
Mørdej
Det skal du bruge:
400 g hvedemel
100 g flormelis
150 g koldt smør
2 æg
Sådan gør du:
Bland hvedemel med flormelis i en skål.
Smuldr smør heri, til mørdejen bliver ensartet.
Tilsæt æg, og saml dejen.
Lad den evt. køle af i køleskabet i 30 minutter, så den er lettere at arbejde med.
Gem 1/3 af mørdejen til tærtens låg, og rul den resterende del dej ud til en rund cirkel.
Brug evt. en anelse mel eller flormelis, så dejen ikke hænger fast.
Placér dejen i en smurt tærteform, og prik med en gaffel huller i dejen tilfældige steder.
Forbag tærtebunden i ovnen ved 175 graders varmluft i 10 minutter.
Mazarinfyld
Det skal du bruge:
100 g marcipan
100 g blødt smør
100 g sukker
1 æg
350 g friske blåbær
Tip: Vil du have glæde af bærrene længe efter, at sæsonen er slut, er et godt tip at fryse dem ned. Så kan du tage dem op, når du lige får lyst til at bage noget, der smager af sommer.
Sådan gør du:
Riv marcipan på et rivejern, og bland det med smør skåret i tern.
Tilsæt sukker, og pisk det til en ensartet masse.
Tilsæt æg, og pisk yderligere.
Fordel mazarinfyldet på den forbagte tærtebund, og drys med friske blåbær.
Rul den sidste 1/3 mørdej ud på bordet, og skær mørdejen i lange strimler.
Brug evt. en klejnespore for at få et fint mønster.
Flet et tærtelåg af strimlerne, og bag tærten i ovnen ved 175 graders varmluft i ca. 30 minutter, eller til tærten er blevet let gyldenbrun på toppen.
Følg Marias opskrift, og invitér gæster over til blåbærtærte. Og du må hellere bage rigeligt. De vil garanteret ikke nøjes med et enkelt stykke.
Klejnespore til 39,95 kr. fra Rosengårdens Isenkram
Klud/napkin til 59,95 kr. fra H&M
Tærteform til 79,95 kr. fra Kop & Kande
Tallerken til 29,80 kr. fra Søstrene Grene
Krus til 22,28 kr. fra Søstrene Grene
Glasskål til 39,90 kr. fra The & Idé
Ske til 29,95 kr. fra The & Idé
Nu hvor du har tændt ovnen, kan du jo også lige tjekke Marias dessertmuffins til fredagsmadpakken.
Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.