Henriks opskrift på bagte rodfrugter med timian
8. oktober 2019Liv & Stil,Opskrifter
Henriks opskrift på bagte rodfrugter med timian
Efteråret indbyder til varmende retter, så du bedre kan modstå kulden og mørket. Vores ambassadør Henrik har derfor været i haven efter årstidens rødder. Følg hans opskrift, og få et farverigt fad fyldt med varme rodfrugter med dejlig duft og sødlig smag.
Af Henrik Hoffmann – @henrikhoffmann
Det skal du bruge:
1,5-2 kg blandede rodfrugter
3 spsk. olivenolie
3 spsk. flydende honning (jeg har brugt akaciehonning)
1 spsk. balsamicoeddike
Timian
Salt
Peber
Sådan gør du:
Bland olie, honning og balsamicoeddike i en skål.
Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i stave eller mundrette stykker.
Put rodfrugterne i en frostpose sammen med balsamicoblandingen.
Luk posen, og ryst godt, så alle rodfrugterne bliver smurt ind i blandingen.
Hæld rodfrugterne i en dyb bradepande med bagepapir.
Drys med timian, salt og peber.
Bag rodfrugterne i ovnen i 40-45 min. ved 220 graders varme.
Tip: Hårde rodfrugter som f.eks. rødbeder tager længere tid at tilberede, jo tykkere de er. Et godt tip er derfor at skære dem i lidt tyndere skiver.
Så er det bare med at få tændt ovnen og smidt fadet ind. Og rodfrugterne passer heldigvis sig selv. Så kan du forberede resten af menuen, mens duften af bagte rodfrugter breder sig i køkkenet.