En ny familiefavorit direkte fra grøntsagsskuffen

En ny familiefavorit direkte fra grøntsagsskuffen

Er ungerne gået kolde i gulerodsstavene, eller mangler du bare inspiration til at servere mere grønt? Bare rolig, her kommer din redningsplanke. Bagte gulerødder med masser af lækkert tilbehør kan redde et hvert middagsbord, både til hverdag og i weekenden, så sæt i gang.

Bagte gulerødder, løg og fennikel med græskarkerner og myntedressing

Til 4 personer.

Det skal du bruge

  • 6-8 små gulerødder
  • 1-2 fennikel
  • 2 rødløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. akaciehonning
  • Salt og peber
  • 4 spsk. græskarkerner, ristede

Fremgangsmåde

  • Halver gulerødderne på langs.
  • Skær fennikel og rødløg i både.
  • Bland olivenolie og honning sammen og krydr med salt og peber.
  • Pensl grøntsagerne med olieblandingen og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter.
  • Anret de bagte grøntsager på et fad.

Myntedressing

Det skal du bruge

  • 200 g græsk yoghurt
  • 1 dl frisk mynte
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienserne til myntedressingen i en blender. Blend til en ensartet creme.Smag dressingen til med salt og peber.
  • Fordel myntedressingen over de bagte grøntsager og drys med græskarkerner.
  • Server som tilbehør til fx. grillet kylling.

Og nu er du er i gang med grøntsager på menuen, skulle du tage at prøve vores pizza med friske tomater og pesto. Den smager himmelsk!

Vi tager forbehold for skrivefejl.