Opgrader dit ostebord med en bagt brie
18. november 2020DIY,Jul,Opskrifter
Opgrader dit ostebord med en bagt brie

Skal ostebordet peppes lidt op? Jamen, så prøv da med en bagt brie i butterdej: En rigtig voksendessert, som vil revolutionere det klassiske ostebræt. Skift havartien ud med bagt brie, og TUC-kiksen ud med ristet rugbrød – du vil ikke fortryde det. (Oste)haps!
Bagt brie i butterdej med figenmarmelade og rosmarin
Tid: 35 min.
Det skal du bruge
- 1 brie
- 1 rulle butterdej
- 2 spsk. figenmarmelade
- 1 tsk. friskhakket rosmarin (eller 1 tsk. tørret rosmarin)
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
- Snit toppen af brieosten i et kryds og tværs-mønster med ca. 1 cm mellemrum.
- Fordel figenmarmelade og rosmarin på toppen af brien.
- Læg brien på butterdejen, og skær dejen til, så den netop kan foldes op omkring osten.
- Fold forsigtigt butterdejen op omkring brien, og pres dejen let sammen – der må gerne være en lille åbning i toppen.
- Pensl butterdejen med sammenpisket æg, og placér den på en bageplade med bagepapir.
- Bag brien ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter, til butterdejen er gylden.
- Tag den indbagte brie ud af ovnen, og lad den hvile 5 minutter inden servering.
Tip
Den ubagte, indpakkede brie i butterdej kan pakkes ind i madfilm og opbevares i køleskabet, til den skal bages.
Er du i humør til flere ostelækkerier, så dyrk lige vores cheesecake med citron.
Vi tager forbehold for skrivefejl.