Opgrader dit ostebord med en bagt brie

Opgrader dit ostebord med en bagt brie

Skal ostebordet peppes lidt op? Jamen, så prøv da med en bagt brie i butterdej: En rigtig voksendessert, som vil revolutionere det klassiske ostebræt. Skift havartien ud med bagt brie, og TUC-kiksen ud med ristet rugbrød – du vil ikke fortryde det. (Oste)haps!

Bagt brie i butterdej med figenmarmelade og rosmarin

Tid: 35 min.

Det skal du bruge

  • 1 brie
  • 1 rulle butterdej
  • 2 spsk. figenmarmelade
  • 1 tsk. friskhakket rosmarin (eller 1 tsk. tørret rosmarin)
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Snit toppen af brieosten i et kryds og tværs-mønster med ca. 1 cm mellemrum.
  • Fordel figenmarmelade og rosmarin på toppen af brien.
  • Læg brien på butterdejen, og skær dejen til, så den netop kan foldes op omkring osten.
  • Fold forsigtigt butterdejen op omkring brien, og pres dejen let sammen – der må gerne være en lille åbning i toppen.
  • Pensl butterdejen med sammenpisket æg, og placér den på en bageplade med bagepapir.
  • Bag brien ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter, til butterdejen er gylden.
  • Tag den indbagte brie ud af ovnen, og lad den hvile 5 minutter inden servering.

Tip
Den ubagte, indpakkede brie i butterdej kan pakkes ind i madfilm og opbevares i køleskabet, til den skal bages.

Er du i humør til flere ostelækkerier, så dyrk lige vores cheesecake med citron.

Vi tager forbehold for skrivefejl.