Mathias anbefaler: 3 par sko til efteråret

Er din skogarderobe endnu ikke opgraderet og klar til efteråret? Frygt ikke. Vores ambassadør Mathias har helt styr på, hvad du skal have på fødderne i den kolde tid.

Af Mathias Toft – iamtoft

Tre sikre vindere

Der kommer nye herresko på markedet hvert år, men der er bare nogle sko, der går igen år efter år. Jeg har fundet tre sikre vindere til efteråret, som du med garanti også kan trække i næste år. Og året efter.

De klassiske

Vi kan hurtigt blive enige om, at det ikke giver et særligt godt indtryk at troppe op i sandaler eller slidte sneakers til farfars 70-års fødselsdag. Der skal klassiske herresko til – sko, der efter min mening hører hjemme i enhver mands garderobe.

Du kan med fordel gå efter et par monkstraps: Sko uden snørebånd, som i stedet lukkes med et spænde eller en strop. De er før blevet kaldt de mest avancerede herresko. Jeg vil dog også kalde dem de mest elegante herresko. Og de får helt sikkert din farfar og resten af familien til at kigge en ekstra gang, når du kommer slentrende.

Monkstraps til 899 kr. fra Bertoni

De praktiske

Grå skyer. Regn, der siler ned. Våde efterårsblade, der samler sig i bunker langs fortovene. Det er blevet efterår. Og efter bare en enkelt tur gennem byen er dine pæne sko ødelagte. Det betyder, at der skal et par praktiske til.

Her er det oplagt at trække i et par støvler. Dine fødder takker dig senere, tro mig. Med et par støvler er du nemlig sikker på at have både tørre og varme fødder hele dagen. Og praktiske sko behøver ikke nødvendigvis at ødelægge dit outfit. Tværtimod. Der findes masser af fede støvler, så du kan være pæn og praktisk på samme tid.

Selected støvler til 999,95 kr. fra Kupeen & Co

De hurtige

Lad de klassiske og praktiske sko få selskab af et par sneakers, og din skosamling er fuldendt. Det er altid rart at hoppe i et par hurtige sneakers. Det hele skal heller ikke blive alt for seriøst.

Måske har du hørt om det københavnske brand ARKK Copenhagen? Hvis ikke, så siger jeg bare velbekomme, og det var så lidt. De laver nemlig de fedeste minimalistiske sneakers, som sikrer dig både komfort og fit. Og efter min mening kan du altså sagtens hoppe i dem til et uformelt arrangement.

Arkk Copenhagen sneakers til 1050 kr. fra Kupeen & Co

Med Mathias’ skoanbefalinger er du godt dækket ind på skofronten til efteråret. Uanset om du skal til farfars 70-års fødselsdag eller ud at trave i de våde gader.