Siden Annemette Voss blev vinder af Den Store Bagedyst i 2013, er næsten alt i hendes liv vendt op og ned. Hun er blevet skilt, har skrevet bøger,
oprettet en blog, er blevet stormende forelsket, har fået et barn mere og kan også tilføje studievært til cv’et. For bare at nævne nogle af forandringerne. I øvrigt har hun også netop designet et armbånd i Jewelry for a good cause-kollektionen, hvor overskuddet går til Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser og Selvskade. Og har i den anledning igen åbent fortalt om, hvordan hun som teenager led af en spiseforstyrrelse.

Hun bliver selv helt forpustet, mens hun sidder ved sit spisebord i Lyngby og gør rede for alt, der summer og syder i hendes liv. Det er kun et kvarter siden, at hun hastede ind ad døren efter at have afleveret to af sine sønner og kæresten forskellige steder i omegnen. Nu sover
den mindste søn, der endnu ikke er et år, udenfor, der står te på bordet, og den 33-årige kagedronning med det intense, vågne blik er faldet til ro.

”Lige da jeg havde vundet, troede jeg, at jeg var en verdensstjerne. I dag kan jeg godt grine overbærende af mig selv. At vinde Den Store Bagedyst åbnede en dør,
men resten af vejen til, hvor jeg står i dag, har været benhårdt arbejde,” siger hun.

Med begejstring fortæller hun om det sidste skud på stammen i hendes arbejdsliv.

En gang om ugen kører hun til tv-studierne i Odense ved siden af Rosengårdcentret. Her er hun skiftevis med Henriette Honoré vært på magasinprogrammet Sådanmark, der bliver sendt mandag til lørdag på de otte regionale TV 2-stationer.

”Da jeg ikke er uddannet journalist, er det dejligt at få lov til at starte på tv der, der er en dejlig afslappet stemning i programmerne” siger hun.

”I jobbeskrivelsen stod, at man skulle have en stor kærlighed til Danmark, og det har jeg. Den er vokset i takt med, at jeg har været rundt med mine foredrag. Jeg har lært,hvad der binder os danskere sammen, og det er hyggen – særligt omkring bordet. Når jeg taler om kager, finder
vi ind i et fællesskab, der er nemt og varmt. Og så gør det ingenting, at jeg står der i en flække i Jylland med mit københavnerlook.”

Ærlighed er en dyd
Man kan også møde Annemette Voss på hendes to bagekanaler på YouTube og i hendes bagebøger. Den nyeste er ”Kagemagi”, som hun har kreeret sammen med veninden Ditte Julie Jensen, der var deltager i Den Store
Bagedyst i 2015.

I år udkommer tre bøger mere fra hendes hånd. En børnebagebog i foråret og til efteråret både en lagkagebog og en konfektbog.

”Jeg kommer ikke selv til at være på forsiden af nogen af dem. Indholdet er i fokus. Det handler om at få nogle gode opskrifter ud til læserne i en flot indpakning til nogle spiselige priser.” Tidligere rejste hun også rundt og holdte foredrag og events 3-4 gange om ugen. Men det blev for meget med tre børn. I stedet bruger hun nu mere tid på sin populære blog, hvor man kan finde gode kageopskrifter og følge tæt med i hendes liv på godt og ondt. Ikke mindst har det vakt opsigt, at hun har blogget åbent om både sin skilsmisse og sin tidligere spiseforstyrrelse.

”Da jeg skrev, hvor meget jeg græd under min skilsmisse,fik jeg flere hundrede henvendelser fra andre kvinder, der fandt det rart, at jeg beskrev det, som det
var. Jeg har selv savnet nogen, der sagde ærligt, hvor ondt en skilsmisse gør, uden at lave sjov med det.”

En ny kærlighed
Hun blev skilt midt i, at Den Store Bagedyst, som hun endte med at vinde, blev sendt på DR. Faktisk var det samme aften, som den første udsendelse blev vist i 2013, at hendes daværende mand tog fat på en samtale, der mundede ud i, at hun valgte at gå sin vej. ”Pludselig opdagede jeg, at vi i et stykke tid ikke havde kørt i samme spor. Det var så hårdt at indse. Det var mig, der gik, og alligevel var jeg ufattelig ked af det. Mine børn var bare to og fire år.”

På en mærkelig måde blev den populære tv-kagekonkurrence det mentale rum, hun kunne holde ud at være i. Hun har nok set hver eneste afsnit mindst 40 gange.

”Det var jo optaget nogle måneder før i forsommeren, hvor jeg stadig ikke var skilt, og alle havde det godt. Jeg tror, det var grunden til, at flere af mine veninder ikke forstod, at jeg var så knust. De sagde: ’Men Annemette Voss, du ser jo ud til at have det godt på skærmen.’ Åbenbart havde de svært ved at holde min mediepersonlighed ud fra den, jeg var, når jeg ikke var på.”
Kun otte uger efter at hun forlod sin mand, mødte hun sin nuværende kæreste, Micky.

Det gik alt for stærkt, indrømmer hun. Hun lå jo stadig og græd hver nat over alt det, der var forbi. Men Micky trøstede og holdt ved. ”Og langsomt kom jeg ud på den anden side. Det er ikke sådan, at bum, så er du den samme igen. Jeg har
forandret mig, og det samme har min eksmand. I dag
har vi et godt forhold, men det har taget tid og krævet
meget forståelse og accept af tingenes tilstand.”

En rengøringskone i gave
Under bagedysten og efterfølgende i forbindelse med skilsmissen tabte Annemette Voss sig en hel del. ”Fordi jeg var så ulykkelig og stresset. En avis antydede, at det nok var, fordi jeg havde en spiseforstyrrelse.
De tog fejl. Derfor har jeg efterfølgende valgt selv at fortælle om min spiseforstyrrelse, da jeg var teenager. Den skulle ikke udvikle sig til endnu en grim forsidehistorie.”

Dengang fik hun sit dysfunktionelle forhold til mad, mens hun bl.a. var i Australien på highschool og var ski-guide. Heldigvis blev hun til sidst godt hjulpet af en psykolog og har aldrig haft tilbagefald. Men hun er bevidst om ikke at udfordre sine spisevaner.

”Jeg kommer aldrig til at gå på kur. Jeg ved, hvor vigtigt det er at bevare en mental sundhed omkring mad, og jeg vil aldrig fylde mit hoved med unødvendige regelsæt.”

I dag, hvor hun og Micky har været sammen i tre et halvt år, er hun et rigtig godt sted, siger hun. ”Han er god til at få mig ned på jorden. Og så er han meget ansvarlig og handlekraftig. Det er godt, for ellers er jeg typen, der ender med at gøre det hele. Han ringede til mig en dag og sagde, at nu havde han hyret en rengøringskone, så jeg i stedet kan bruge de timer på ham. Det var den bedste gave, jeg nogensinde har fået fra ham.”

Kærlighed til detaljer
Skulle det komme til, at Micky frier, siger hun ja. Ikke bare til ham, men også til at prøve kræfter med ægteskabet på en ny måde.

”Jeg vil hele pakken, også alt det, der handler om at bygge en ordentlig ramme op omkring vores liv, og også de dårlige dage. Det lyder måske ikke så romantisk, men det er det i mine øjne.” Sammen med Mickey har hun fået barn nummer tre, og selv om det nye familieliv er travlt, er det også dejligt.

”Micky sagde, da vi mødte hinanden, at hvis jeg ikke ville have flere børn, skulle vi ikke være sammen. Jeg krævede omvendt, at han ville tage sig af mine børn,
som var de hans egne. Og det har han gjort. Luca, vores fælles barn, føles i den sammenhæng som en kæmpe gave. For at kunne være mest muligt sammen
med ham, har jeg skåret ned på kagebagningen lige nu. Men jeg ser frem til at arbejde videre med mine nye bøger, og til at få tid til igen at bage med
kærlighed til detaljerne.”

Annemette Voss kommer med inspiration til kageredskaber