Sommer betyder grill i haven og studenterfest på villavejen. Kombinér de to og giv de unge det bedste stop på ruten.

GRILLEDE PØLSER OG SPIDSKÅL

Til 10 hotdogs

75 g smør
1,5 dl vand
1 dl græsk yoghurt
2 tsk honning
1 tsk fint salt
25 g gær
Ca. 400 g hvedemel
1 æg
nigellafrø
10 små pølser
1-2 dl fint snittet spidskål
mayonnaise
Cornichoner
mynte

Smelt smørret i en gryde og hæld det op i en skål. Hæld vand, yoghurt, honning og salt heri og rør rundt. Smulder gær heri og rør rundt. Rør nu hvedemel i lidt efter lidt indtil du har en blød og sammenhændende dej. Dæk skålen med film eller viskestykke og lad dejen hæve i 45 minutter. Del dejen i to dele og rul til pølser. Skær i små stykker på cirka 5 centimeter. Læg på bageplade. Efterhæv i 15 minutter. Sæt varmlufts ovnen på 190 grader. Pensl med æg og drys med nigellafrø. Bag pølsehornene gyldne i ca. 10-15 minutter. Grill pølserne. Snit kålen. Lav hotdogs af 10 brød. De andre kan fryses eller serveres som brød on the side.

FÅ INSPIRATION MED MADSKRIBENT MARIA MELDGAARD

TORTILLAS MED GRILLEDE GRØNTSAGER

Til 10 personer

Ca. 800 g blandede grøntsager:
Forårsløg, courgette, blomkål

10 små tortillas

Tomatspread:
1 løg
Olivenolie
½ rød mild chili
1 ½ tsk spidskommen
¼ tsk kanel
1 dl tomatkoncentrat
2 spsk vand
20 g mørk chokolade 80%
Salt og peber

Topping:
2 dl creme fraiche 18%
1 dl korianderblade
rød chili

Skær grøntsager i mindre stykker og grill dem møre. Hak løg og svits i olie. Tilføj krydderier, tomatkoncentrat og vand. Lad til sidst chokoladen smelte ned i den varme blanding. Sluk for varmen. Krydr med salt og peber. Lun tortillas. Smør lidt tomatspread på hver tortilla og top med grøntsager, cremefraiche, koriander og chili.

GRILLET ANANAS MED HJEMMELAVET IS

Til 10 personer

1 ½ dl sukker
1 spsk vaniljesukker
6 æggeblommer
¾ l piskefløde
1 økologisk lime
2 ananas
1 vandmelon
1 bakke blåbær
Drys: hvid chokolade

Kom sukker og vaniljesukker i en skål. Kom æggeblommer i skålen og pisk lyst op luftigt. Pisk fløden til let skum og vend i. Riv limeskal fint og vend i. Dæk skålen med film og sæt den i fryseren. Tag skålen ud og pisk massen igennem en gang i timen 3-4 gange. Skær ananas i stave og sæt på spyd. Dryp med limesaft. Grill på alle sider. Server ananassen lun med en kugle is, melon og bær. Drys til sidst med revet chokolade.

KOREANSK BBQ

Til 10 personer

400 g nudler
Ca. 600 g møre bøffer

Marinade:
1 dl sojasauce
1 dl æblejuice
2 spsk sesamolie
2 spsk brun farin
1 spsk sennep
3 fed revet hvidløg

Grøntsager:
2 gulerødder
2 forårsløg
1 agurk
1 peberfrugt

Rør marinaden sammen. Mariner kødet i mindst 3 timer i køleskabet. Hæld marinaden fra i en gryde. Kog op og gem. Snit grøntsager fint. Gril kødet på begge sider og skær i tynde skiver. Kog nudler. Afdryp og vend med grøntsager og lidt marinade. Server med kød on top.