Trend-guide: sæsonens sommerhatte

Sommersolen viser sig fra sin allerbedste side i år, og hurra for det – for så er der endelig mulighed for at bruge weekenderne på lange dasedage på stranden og bare nyde livet i haven under blå himmel og fuglefløjt.

Og når der er høj sol, er der også endelig tid til at lufte sommerhatten og lukke lidt af lyset ude, når du slumrer på liggestolen, læser en bog ved vandkanten eller nyder en iskold drink ved poolen.

Sommerhatten – fra praktisk til fashion statement

Sommerhattene har faktisk fået en helt særlig revival i modeverden denne sæson – den ene voluminøse bredskyggede sommerhat efter den anden er blevet båret ned af catwalken. Og efter dem fulgte samtidig et hav af lyse stråhatte, mønstrede og farverige bøllehatte, løstsiddende tørklæder, turbaner og hårbånd. Fra de helt enkle til dem med fuld knald på detaljer og farver.

Det er altså slut med tilfældige og udelukkende praktiske sommerhatte – sommerens hovedbeklædning er blevet intet mindre end et fashion statement. Derfor har vi kigget nærmere på sommerens største hattetrends og fundet et lille udvalg frem, der er lige til at tage på. På stranden, på ferien, på shoppeturen eller bare som et statement. For intet kan peppe et outfit op på samme måde og lige så hurtigt som en smuk hat.

Så med det in mente, hvilken sommerhattestil skal være din i år?

Sommerhat, 129,-
Glitter

Sommerhat, 79,95
H&M

Sommerhat, nu 50,-
H&M

Tommy Hilfiger sommerhat, 350,-
Kupeen & Co

Sommerhat, 129,95
I Am

Carhartt sommerhat, 450,-
Kupeen & Co

Tosh sommerhat, 209,95
I Am

Sommerhat, 119,95
Only