Lyserøde æg med courgettesalat

Serveret med citronmayonnaise

Til 4 personer

4 æg
1 rødbede
½ l vand
1 tsk hvidvinseddike
1 tsk fint salt

Salat:
1 stor courgette
1 agurk

Citronmayonnaise:
4 spsk mayonnaise
1 tsk citronsaft
Lidt friskrevet citronskal

Kog æggene smilende. Skræl en rødbede og skær i mindre stykker. Kom i en skål med vand, eddike og salt og læg æggene heri i ca. 1 time. De skal blot farves lyserøde. Skær courgette og agurk i helt tynde strimler. Rør mayonnaise med citronsaft og fordel på halverede æg. Drys citronskal over og server.

FÅ INSPIRATION,MED MADSKRIBENT MARIA MELDGAARD

Butterdejsflan med rejer og rogn

Til 4 personer

2 plader butterdej fra frost
125 g flødeost
1-2 tsk wasabi
300 g rejer
3 spsk mayonnaise
1 lille glas ørredrogn
nogle stilke ærteskud
1 rødløg

Sæt ovnen på 180 grader. Læg de to butterdejsplader på en bradepande med bagepapir. Prik hul med gaffel og bag gyldne. Begynd at kikke efter 10 minutter. Tag ud og afkøl helt. Rør osten med wasabi og fordel på de to plader. Top op med rejer, mayonnaise, rogn, ærteskud og hakket rødløg. Hvert flan deles lige over ved servering.

Avocadoblomst med sprød bacon og kartoffel

Til 4 personer

4 skiver bacon
1 fed hvidløg
olivenolie
2 avocado
1 spsk citronsaft
salt
peberblanding
Friske urter
En håndfuld kartoffelchips

Steg bacon sprød i olie og et helt fed hvidløg. Afkøl og del i mindre stykker. Hvidløget skal kun give smag til olien. Del hver avocado lige over og tag op med stor ske. Nu har du fire halve avocado uden sten. Dryp citronsaft henover. Skær hver avocado i tynde skiver. Fold sammen til en blomst. Server med lidt oliedryp fra panden, urter, bacon og kartoffelchips.

Asparges og radiser med to slags dip

Til 4 personer

1 bundt grønne asparges
1 bundt radiser

Dip med laks:
125 g varmrøget laks
2 spsk mayonnaise
2 spsk græsk yoghurt

Pesto:
1 dl grofthakkede basilikumblade
2 spsk hakkede ristede cashewnødder
1 dl olivenolie

Kog aspargesene i letsaltet vand i 1 minut. Skyl i koldt vand og afdryp. Vask radiser. Mos laksen og rør med mayonnaise og yoghurt. Bland pestoen sammen og server.

Få mere påskeinspiration her, hvor du kan finde opskrifter til en nem påskebrunch med forårsgrønt.