TV-værten Lene Beier, 39 kendes bl.a. fra TV2-programmer som En stor dag på godset, datingprogrammet Landmand søger kærlighed og senest Hjem til gården. Desuden deltog hun sidste år i den 13. udgave af Vild med dans.

STUDIEVÆRT LENE BEIER

Dine bedste ferier nogensinde?
Sammen med min mand og mine sønner kørte jeg i 2015 rundt i tre uger i USA i en autocamper, der hed Minnie Winnie. Vi startede i Los Angeles og trillede op ad Highway 1 langs Stillehavskysten til San Francisco. Undervejs boede vi på små campingpladser i fyrtræsskovene, hvor der var bål hver aften, og vi kunne lugte grannåle, når vi vågnede om morgenen. Min mand og jeg sad ude om aftenen på en klapstol med hver sit stearinlys og drak et glas rødvin, inden vi krøb til køjs. Mine drenge elskede den amerikanske madkultur med burgere og milkshakes, som vi indtog på små dinere rundt omkring. Vi kørte igennem den imponerende Yosemite Nationalpark og til Las Vegas, hvor Anders og jeg blev gift for anden gang med børnene ved vores side. Det var Elvis, der viede os – eller i hvert fald en god efterligning. Bryllupsrejsen var en betagende tur i helikopter gennem Gran Canyon.

Det bliver en perfekt ferie …
Når jeg er tæt sammen med dem, jeg godt kan lide. Det er også derfor, jeg er glad for primitive ferier, hvor vi tvinges til at bo på lidt plads og
leve simpelt, så er vi sammen på en særlig måde.

Dine ferieplaner denne sommer?

Vi skal være hjemme i det hus tæt ved Dragør, som vi netop har totalrenoveret, og hvor vores båd ligger tæt ved. Fra vores altan kan vi se ned til vandet, og vi skal have anlagt haven med bålpladser, kajakker, stier og plads til at grille. Jeg har kastet mig ud i at lave en strandeng med stokroser og havtorn og alt, hvad dertil hører. Ind imellem skal vi også på små afstikkere med vores båd.

JEG ER GLAD FOR
PRIMITIVE FERIER,
HVOR VI TVINGES TIL
AT BO PÅ LIDT PLADS
OG LEVE SIMPELT, SÅ
ER VI SAMMEN PÅ EN
SÆRLIG MÅDE.

SKUESPILLER AMALIE DOLLERUP

Dine bedste ferier nogensinde?
Den første gang jeg var ude at flyve, husker jeg som speciel. Jeg var nok otte år gammel, og vi fløj til hovedlandet i Grækenland og tog derfra ud til øen Skopolos. Jeg havde sindssygt mange propper i ørerne i dagene efter, men glemte dem hurtigt, for øen er jo et rent paradis.
Som voksen har jeg haft mange dejlige oplevelser i London. Jeg plejer at pakke et tæt program, hvor jeg går i teatret både eftermiddag og aften for at opleve så meget kultur som muligt. Jeg er også blevet glad for den svenske hovedstad, Stockholm, som er kommet bag på mig med sin charme og skønhed. Andre gange holder jeg af at kunne lade op ved en pool eller på en strand og ikke skulle præstere det mindste. Sådan en ferie tog jeg og min kæreste i Thailand for halvandet år siden. Vi holdt til ved den dejligste strand, hvor man kunne få mad
bragt ned til solsengen. Så kan det næsten ikke blive mere afslappende.
Det bliver en perfekt ferie …
… hvis jeg bliver overrasket. Når jeg for eksempel falder over en skøn restaurant i en gyde eller får billetter til en god koncert. Da jeg var i New York for 11 år siden, var jeg på picnic med venner i Central Park. Pludselig sagde en eller anden, at Madonna lige var gået forbi med sin familie. Vi løb efter og fik det bekræftet. Det er altså stortat have mødt Madonna på sin ferie!
Dine planer denne sommer?
Jeg er på optagelser til tv-serien Badehotellet indtil midt i juli. Derefter har jeg tre ugers ferie, til vi starter op igen i august. Der skal jeg slappe af sammen med min kæreste, og det bliver nok i mine forældres sommerhus på Møn, hvor jeg ikke skal lave ret meget andet end at gå ture og tage ind til Stege. Det er dejligt at komme væk fra storbyboblen.

PLUDSELIG SAGDE
EN ELLER ANDEN,
AT MADONNA LIGE
VAR GÅET FORBI
MED SIN FAMILIE.

Skuespilleren Amalie Dollerup, 30, kan lige nu opleves i en
hovedrolle i musicalen Saturday Night Fever, der vises i Aarhus
19. maj-16. juni. Hun er også kendt fra sin rolle som over-
klassepigen Amanda i TV 2’s tv-serie Badehotellet.

Skuespilleren Bodil Jørgensen, 56, er kendt for et utal af store roller, f.eks. i Badehotellet på TV2, i satireprogrammet Rytteriet og i film som All Inclusive. 19. maj-16. juni kan hun opleves i musicalen Saturday Night Fever i Aarhus.

SKUESPILLER BODIL JØRGENSEN

Din bedste ferie nogensinde?
Jeg elsker at være flere uger ad gangen i det lille hus, vi har købt, på et bjerg i Ligurien i Nordvestitalien. Engang var det olivenskur, nu er der to bittesmå rum, et primitivt udendørs køkken og et vildmarksbadekar med indbygget brændeovn. Huset er placeret, så vi er nødt til at gå det sidste stykke fra vejen derop. Der kan jeg forsvinde ind i roen og skønheden og koncentrere mig om det allermest elementære. Der gror mange, skønne krydderurter og velsmagende grøntsager, som vi kan lave den dejligste mad af. Ligurien er en lidt fattig del af Italien, hvor mange lever af at producere olie af de små oliven, der er deres specialitet. De er slidere, men samtidig livsnydere, kaffen er altid god, og vinen bliver altid serveret med bruschetta til. Og så er der flere floder og vandløb, vi kan bade i.
Det bliver en perfekt ferie …
… hvis jeg får lov bare at være tilstede i nuet og udforske i mit eget tempo. I vores lille hus går vi ture op og ned ad bjerget, eller vi vandrer ned til den lille by og går ud derfra med en madkurv. Om aftenen læser jeg. Sidste år var det Kaninbjerget. Når det bliver mørkt, sidder jeg med en pandelampe for at kunne se, men får også hjælp fra ildfluerne, som kommer op fra dalen, det er helt magisk.
Dine planer denne sommer?
Vi skal være længere end normalt i Ligurien, for i år skal jeg ikke spille sommerrevy. Alle mine børn kommer med, både de yngste på

NÅR DET BLIVER MØRKT,
SIDDER JEG MED EN PANDELAMPE
FOR AT KUNNE SE,
MEN FÅR OGSÅ HJÆLP
FRA ILDFLUERNE, SOM
KOMMER OP FRA DALEN,
DET ER HELT MAGISK.

SANGER KAREN MUKUPA

Dine bedste ferier nogensinde?
Jeg er nødt til at nævne fire, som har været særligt øjenåbnende. I Namibia i den sydlige del af Afrika lejede vi en bil og camperede i telt fra syd til nord i tre uger. Det var utroligt at bo midt i al den smukke natur og både se zebraer, gazeller og giraffer, når vi kørte på vejene. Det gjorde også et kæmpe indtryk at besøge himba-folket i den nordlige del. Madagaskar, en ø-stat ud for Mozambique på Afrikas østkyst, har vi været nødt til at besøge to gange, fordi den er så stor, og der er så meget at opleve. Der er nogle af de smukkeste strande, jeg har set, og små, bilfri øer, hvor man føler sig som en Robinson Crusoe i uberørt land. Vores besøg i Oman på den Arabiske Halvø blev ekstra fantastisk, fordi vi var der under ramadanen, hvor det myldrer med folk på gaden om aftenen, og der er madboder overalt. Vi blev inviteret ind mange steder og oplevede i det hele taget en utrolig, livsnydende gæstfrihed. Vores besøg i Kina med alle sine kontraster har også sat sig i mig på en særlig måde. Det er fascinerende at opleve, hvordan de ude på landet lever som for 50 år siden, mens livet i storbyerne er så meget mere moderne.
Det bliver en perfekt ferie …
… hvis jeg lærer en ny kultur at kende og får nogle øjenåbnere omkring musik, mad, boligstil eller noget andet kulturelt. Det lader mine batterier op og gør mig høj i måneder bagefter.
Dine planer denne sommer?
Jeg vil gerne til Columbia, som jeg aldrig har besøgt før. Vores datter på tre skal med, så vi rejser ikke længere så primitivt som tidligere og skal nok også bruge tid ved en pool eller strand.

DET LADER MINE
BATTERIER OP
OG GØR MIG HØJ
I MÅNEDER
BAGEFTER.

Karen Mukupa, 43, er aktuel med singlen ”Heksedoktor”, en afro-popsang, hun selv har skrevet. Og så kan hun opleves i programmet Smid tøjet på TV2, hvor 8 kendisser som en del af  den store tøjindsamlingskampagne redesigner genbrugstøj.