GRØNNE ASPARGES MED ØRREDROGN

Serveres dampede med rogn on top.
Til 4 personer

1 bundt grønne asparges
En lille klat smør
1 glas ørredrogn
1 lime
En håndfuld rugbrødschips

Bræk den nederste trævlede del af aspargesen fra. Kog aspargesene i letsaltet vand i et minut. Afdryp og vend med smør. Fordel på tallerken. Toppe med rogn, lime og chips hertil.

FÅ INSPIRATION,MED MADSKRIBENT MARIA MELDGAARD

SURDEJSBRØD MED SPINAT OG VAGTELÆG

Til 4 personer

4 vagtelæg
4 mindre stykker surdejsbrød
2 spsk mayonnaise
en håndfuld spinat
4 radiser
en knivspids nigellafrø
salt

Kog æggene i 3-4 minutter.
Skyl i koldt vand og pil.
Smør brødet med mayonnaise.
Kom spinat, halve æg og radiser i tynde skiver herpå.
Krydr med salt og peber.

LAMMEFILET MED BACON OG TOMATER

Til 4 personer

2 lammefileter
4 skiver bacon
olivenolie
12 cherrytomater
Olie
Salt og peber

Skær lammefilet i mundrettestykker.
Rist bacon på panden. Tilføj kødet.
Når det er brunet steger tomaterne med i et par minutter.
Krydr med salt og peber og servér.

AVOCADO FYLDT MED KREBSESALAT

Spises med ske.
Til 4 personer

2 store avocado
1 citronbåd
100 g kogte krebsehaler
4 spsk creme fraiche 38%
2 spsk hakket rødløg
lidt revet citronskal
friske ærteskud

Halver avocadoen, fjern sten og sæt på fire tallerkener.
Dryp med lidt citron.
Vend krebsehaler med creme fraiche, rødløg og lidt citronskal.
Kom salaten i avocadoen og pynt med ærteskud.

FLØDE-YOGHURTCREME MED LEMONCURD’

Til 4 personer

2 dl græsk yoghurt 10%
2 ½ dl piskefløde
1 dl lemoncurd
2 spsk finthakkede pistaciekerner
4 citronbåde

Kom fløde og yoghurt i en skål og pisk til skum.
Vend cremen med lemoncurd og kom i glas eller kopper.
Drys med pistacie og pynt med citron.