GODE TIPS OG VÆK APPETITTEN FÅ INSPIRATION, MED MADSKRIBENT MARIA MELDGAARD

ISTE – MYNTETE

Marokko dufter af mynte.

En god håndfuld frisk mynte

1 tsk kvæde te
8 dl kogende vand
4 spsk rørsukker

Ved servering:
citron
mynte
isterninger

Kom mynte og te i en kande og hæld vandet herpå. Rør sukker ud heri. Lad
teen stå og trække i 8 minutter. Sigt mynte og te fra og afkøl helt. Server med frisk mynte, citron og isterninger.

PASTILLA MED TUN

Supersprød pakke som dryppes med
citron lige før den spises.

Til 4 personer:
3 dl olivenolie
To ark fillodej
1 dåse tun i olie
Salt og peber
Persille
Citron

Kom olie i en stegepande og varm op. Læg de to ark fillodej på køkkenbordet oven på hinanden. Klip i fire lige store dele. Lav en brik ad gangen. Pensl dejkanterne med vand. Kom en spiseskefuld tun midt på dejen og fold straks dejen sammen i en trekant. Lad din finger glide over lukningen. Læg forsigtig en pakke ned ad gangen i den varme olie. Steg pakken gylden på begge sider. Tag op og server med persille og citron.

GRØNTSAGSSALAT MED RISTEDE MANDLER OG SALTE CITRONER

Et frisk, sprødt indslag fra et af tidens hotteste
køkkener. Anret gerne på et stort smukt fad.

2 gulerødder
1 økologisk citron
1 tsk fint salt
1 dl mandler
Olivenolie
2 bøftomater
½ agurk
1 hjertesalat
1 dl hakket bredbladet persille

Kog gulerødderne og skær i mindre stykker. Skær citronen i både og gnid med salt. Lad trække i 10 minutter. Steg mandler i olie. Tag op. Steg nu citroner. Citronsaften smager godt presset over salaten. Skær grøntsager i mindre stykker. Anret en fin salat. Dryp lidt ekstra olivenolie henover. Servér på et stort fad.

FRUGT OG BÆR MED AMLOU

Marokkansk nøddesauce som er en uimodståelig dip til frugt eller til et par scoop vanilleis.

2 dl hakkede nødder

1 dl nøddeolie
4 spsk honning
1 tsk kanel
1 bakke jordbær
1 lille melon
8 dadler

Bland alle ingredienser sammen i en skål.
Voila! Så er amlouen klar til servering!

KYLLINGESPYD MED COUSCOUS OG SPINAT

Couscous er super tilbehør til alverdens retter, som f.eks. kebab
eller kyllingespyd krydret med harissa og spidskommen.

2 kyllingebryst
1 rødløg
1 gul løg
4 spsk olivenolie
2 spsk tomatkoncentrat
1 tsk spidskommen
1 tsk sukker
salt og peber
3 dl couscous
1 håndfuld frisk spinat
4 friske dadler

Skær kylling og løg i mindre stykker og sæt på spyd. Rør olie, tomatkoncentrat
og krydderier sammen og pensl spyddet. Gennemsteg på en pande. Kog
couscous efter anvisning. Vend med spinat og server til spyd og dadler.

De aromatiske mynteblade er uundværlige i det arabiske køkken. Både i desserter og finthakkede i salater med couscous og tabulleh.