Pynt selv kakao

Til 6 kopper

1 pose marshmallows
en tube med glasur
1-2 glas krymmel
1 ½ l kakaomælk
¼ l piskefløde

Sæt marshmallows, glasur og krymmel på bordet og lad gæsterne pynte sine marshmallows. Varm kakaoen og pisk fløden til let skum. Servér.

Tip: Man kan også pynte med rosiner og små stykker chokolade

Få inspiration,gode tips og væk appetitten med madskribent Maria Meldgaard

Pynt selv kakao

Disse kugler laver vi af sandkage. Nemt og godt.

Ca. 18 stykker

150 g sandkage, evt. med chokoladesmag
1 tsk vaniljesukker
1 dl havregryn
50 g blødt smør
Evt. 1-3 spsk æblejuice

Fyld:
Slik eller tyggegummikugler
2 dl kokos

Smuldr sandkage i en skål. Rør vaniljesukker, havregryn og smør heri. Rør indtil du har en jævn lind og formbar dej. Evt. med hjælp af lidt æblejuice. Form dejen til kugler, gem en kugle i midten og vend kuglerne i kokos. Stil koldt indtil de skal serveres.

oreo kage med chokoladeglasur

Forbered gerne dagen før.

Bund: 14 oreo cookies og 25 g smeltet smør. Fyld: ¼ l piskefløde, 200 g flødeost, 4 spsk flormelis og 1 tsk vaniljesukker. Glasur: 2 dl flormelis, 3/4 dl kakao og ca. ½ dl vand. Pynt: 8-10 oreo cookies, lidt smeltet chokolade og sølvkugler eller andet krymmel

Knus kagerne ganske fint og bland med smør. Tryk bunden ud i en springform på 20-22 cm. Kom alle ingredienser til fyldet i en skål og pisk stift. Fordel glat over bunden. Læg film på og stil i køleskab i mindst 6 timer. Tag ud af formen ved at lade en kniv glide langs kanten på springformen før du fjerner ringen og læg på fad. Pisk glasuren sammen i en skål og hæld lidt ad gangen over kagen. Pynt med halverede dekorerede kager og drys lidt krummer fra kagerne over kagen til sidst. Lad stivne i køleskabet i 30 minutter og servér.

Smileysnegl med rosiner

Servér med smør, ost og agurk. Ca. 20 snegle

Dej: 100 g smør, 5 dl mælk, 50 g gær,
½ tsk salt, 1/2 dl sukker og ca. 800 g hvedemel
Fyld: 100 g blødt smør, 1 dl rosiner og 1 æg til pensling.
Varmluft 210 grader ca. 12 minutter.

Smelt smør i en gryde, tilføj mælk og lun. Hæld
blandingen i en skål og rør gær, salt, sukker og æg ud. Tilføj mel lidt af gangen indtil dejen er smidig. Lad hæve overdækket i 30-45 min. Pres luften ud af dejen, rul ud
til et rektangel og smør smørret på dejen. Rul sammen
til en roulade og skær i tykke skiver til boller.
Pynt med rosiner til en smiley. Lad hæve i 20 min.
Tryk rosinerne ned og pensl med æg.
Bages 12 min. ved 210 grader.

Grissini – Dyppede i chokolade og drys

Lad gerne børnene lave sine egne.
Det er nemt. I stedet for krymmel kan
du bruge kokos eller hakkede mandler.

Ca. 12 grissini
200 g mælkechokolade
1 glas sjovt krymmel

Smelt chokoladen i en mikrobølgeovn eller vandbad. Dyb grissini i chokolade og derefter i krymmel. Læg på bagepapir eller sæt i glas og lad chokoladen stivne.