Guide til nytårschampagnen

Har du styr på, hvilken Champagne, der passer til hvad? Og hvilken temperatur den skal have ved servering? Her er nogle gode råd og bud på rigtigt gode dråber fra Føtex.

Opbevaring af champagne
Når en Champagne lagres, mister den en del af sin friskhed og bliver mørkere i farven og får en mere kraftfuld og sødlig smag – til tider også med parfumerede toner.
Nogle fortrækker deres champagne efter et par år i kælderen. I så fald skal Champagne altid ligge vandret, ligge mørkt, køligt og i rolige omgivelser (fri for rystelser).
Men hvis man foretrækker den syrlig og frisk, som den naturligt er, skal den nydes kort efter fremstillingen.

Temperatur
Hvis Champagnen ikke kommer fra en perfekt tempereret flaske, fordi du gerne vil gøre det ekstra festligt ved at servere i en Champagne-køler, så kan du typisk lade Champagnen have en temperatur af ca. 15 grader, inden du sætter den ned i Champagne-køleren, hvor du forinden har puttet koldt vand og en masse isterninger i køleren.
I løbet af cirka 15 minutter vil den have nået den optimale temperatur, og så er du klar til at servere boblerne.

Servering
Fjern folien omkring “stålburet” uden at ryste flasken. Herefter fjerner du selve ståltråden forsigtigt. Nu kan du se den champignonlignende korkprop.
Hvis du ryster flasken først, som nogle finder festligt, kan du regne med at spilde cirka halvdelen af de dejlige bobler på gulvet.
Hold i stedet flasken i en vinkel af ca. 45 grader, vrid langsomt i proppen, som oftest meget let giver efter og popper ud af flasken med det velkendte knald, som opstår, når du trykket frigives.
Så er du klar til at skænke for dig selv og dine gæster.

Vælg dråber der passer til maden
Skænk en Brut Nature, Extra Brut eller Brut til velkomstdrink, dronningens nytårstale, dampet og kogt fisk, fjerkræ, grøntsagsretter, kalvekød, svinekød, oksekød. Ja, næsten alt, dog ikke frisk frugt og chokolade.
Server en Extra Sec eller Sec til velkomstdrink, dronningens nytårstale, skaldyr, fjerkræ og grøntsagsretter.
Sidst men ikke mindst, så går en Demi-Sec eller en Doux altid godt til velkomstdrink, kransekage til midnat, søde desserter, frisk frugt og chokolade.

*Obs. tilbuddene er gældende fra 27.12 – 31.12 i Føtex

Champagne moët chandon nectar imperial til nytår i Føtex

Moet & Chandon 269,- spar 61,-*
Føtex

Asti Gemma I Føtex til Nytår

Gemma Asti 50,- spar 29,-*
Føtex

DOM PERIGNON CHAMPAGNE VINTAGE 2009 75CL i Føtex

Dom Pérignon Blanc 999,- spar 151.-*
Føtex

Moêt chandon brut imperial champagne til nytår, kan købes i Føtex

Moet & Chandon 269,- spar 61,-*
Føtex