CUCUMBER TONIC

Velkommende forårsduftende drink!
Til 4 personer
1 økologisk agurk
20 cl gin
ca. 8 dl tonic
1 lime

Sæt en sigte på en skål.
Riv agurken og pres den i sigten.
Hæld tonic over agurken i sigten.
Bland agurke og tonic vandet med gin og hæld på glas.

FÅ INSPIRATION, GODE TIPS OG VÆK APPETITTEN MED MADSKRIBENT MARIA MELDGAARD

RADISER MED PISKET BRUNET SMØR

En lille appetitvækker.
Til 4 personer
100 g smør
2 bundter radiser
Lidt saltflager

Smelt halvdelen af smørret og lad detblive brunt. Afkøl helt.
Kom brunet smør og almindeligt smør i en skål og pisk sammen med en elpisker.
Servér smørret og radiserne med et drys salt.

BALSAMICOGLASERET KYLLING MED
BLOMKÅLSCOUSCOUS OG ASPARGES

Vi marinerer kyllingen over natten for at få den så saftig som muligt.

Til 4 personer

1 kylling
1 tsk. fint salt
1 tsk. sukker
3 spsk. olie
1 dl balsamicoglaze
4 spsk. piskefløde
1 blomkålshoved
1 bundt grønne asparges
Smør
Frisk merian eller koriander

Del kyllingen i mindre stykker. Gnid kyllingen med en blanding af salt og sukker og stil i køleskabet natten over. Sæt ovnen på 225 grader. Læg kyllingen i en ildfast form og pensl med olie. Steg kyllingen i 45 minutter. Pensl glazen på kyllingen og glaser i cirka 8 minutter. Tag ud og hæld fløden i bunden af formen. Kog letsaltet vand i en gryde. Riv blomkålen groft og kom i det kogende vand i 1 minut. Afdryp. Rist de grønne asparges i smør på en pande i 2 minutter. Server couscous med lidt flødedryp fra formen. Kylling og asparges hertil og gerne et drys merian.

SPICY SPINAT MED VARMRØGET LAKS

Pres gerne lidt citronsaft henover
spinaten ved servering.
Til 4 personer
200 g varmrøget laks
½ mild rød chili
1-2 fed hvidløg
Smør
200 g frisk spinat
8 sukkerærter

Del laksen i mindre stykker. Snit chili og hvidløg fint og svits i smør på en pande. Vend spinaten heri og lad den falde sammen. Snit sukkerærter fint og vend i. Anret spinaten på fire tallerkener og fordel laksen herpå.

CITRONFROMAGE MED HINDBÆR
OG HVID CHOKOLADE

Lav desserten dagen før eller et par timer
før gæsterne kommer.

Til 4 personer

4 blade husblas
4 æggeblommer
¾ dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
Revet skal fra 1 økologisk citron
3/4 dl citronsaft
3 æggehvider
2 ½ dl piskefløde
Hindbær
Hvid chokolade

Læg husblassen i blød i koldt vand i 8 minutter.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker godt sammen i en skål og vend citronskal heri. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt det over svag varme. Tag straks fra varmen og rør citronsaften ud heri. Hæld nu husblas og citronblandingen i en tynd stråle i æggemassen imens mens du rører. Pisk æggehvider til skum i en skål. Pisk fløde til skum i en anden. Vend nu æggehvide og flødeskum forsigtig i skålen med æggeblommer. Hæld fromagen i en stor skål, eller små skåle og stil i køleskabet i mindst 2 timer.
Server med hindbær og høvlet hvid chokolade.